MHP’DE NEVRUZ KUTLAMASI

MHP’DE NEVRUZ KUTLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerinde partililer bir araya gelerek Nevruz Bayramını kutladılar.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerinde partililer bir araya gelerek Nevruz Bayramını kutladılar.

Kutlama etkinlikler kapsamında Nevruz Bayramı hakkında barkovizyon eşliğinde kısa bilgiler aktaran Zeki Kola ve Cazibe Coşkundere günün önemi ve Türk Kültüründeki yeri hakkında bilgiler verdi. Sunum öncesinde kısa bir konuşma yapan MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak; “Türkler olarak Millî kültürümüz ve toplumsal hayatımız için çok özel anlamlar taşıyan yeni bir Nevruz Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk coğrafyasında ümit, barış, birlik, dirlik ve yeniden uyanışı sembolize eden, tarih olarak coşku, gurur ve kıvanç içerisinde idrak edilen bu günde, sevgi, saygı ve dayanışma daha da önem kazanmaktadır. Nevruz, binlerce yıllık Türk Tarihinde, Türk milletini ortak sevinç ve huzurda, ortak ülkü ve dostlukta buluşturan köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak yüzyılları aşmış ve bugünlere ulaşmıştır. Atalarımızdan miras bu köklü miras bizim için övünç vesilesidir. Tarihiyle, coğrafyasıyla, şiiriyle, şarkısıyla, gelenek ve görenekleriyle, Türklüğün bayramlarını yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak milletçe hepimizin görevidir.” dedi. Konuşmasının devamında Nevruz Bayramı’nı kutlayan Karapıçak; “Bu vesile ile bu milli bayram gününü kutluyor, Türk-İslam dünyasına ve insanlık âlemine, huzur, kardeşlik, beraberlik ve bolluk getirmesini temenni ediyorum. Nevruz’un taşıdığı değere ve anlama uygun olarak; yaşanan bütün olumsuzlukların geride kalmasını, yeni ve güzel günlerin, bereketin, mutluluğun ve şuurlu bir uyanışın aziz Türk Milletimizle beraber olmasını Yaradan’dan diliyorum.” dedi.

MHP Samsun İl Binasında yapılan etkinlikler kapsamında barkovizyon sonrası Nevruz Sofrası’nda birlikte yemekler yenildi, yumurtalar tokuşturuldu ve süt içildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.