MHP Samsun'da Basınla Kahvaltıda Buluştu

MHP Samsun'da Basınla Kahvaltıda Buluştu

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun il Başkanlığı tarafından Hoşkadem Restoran’da düzenlenen basın kahvaltısında basın açıklaması yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz; “ülke meseleleri üzerinde konuştu.

A+A-
Basın’ın, özellikle MHP içinde yaşanan gerginlik ve Başkanlıkla ilgili soruları dikkat çekti.
 
Durmaz; Bu topraklara vatanım diyen, bu insanlara milletim diyen, bu bayrak, bu ülke benim diyen herkesle uzlaşır, gönlümüzü açarız. Ayrılıkta hayır yoktur, gün birleşme günüdür. Birleşmenin adresi ise Türk milletidir dedi.
 
MHP Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına, Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MYK üyesi Yaşar Yıldırım, Samsun İl Başkanı Taner Tekin, İl ve ilçe yönetimi ile partililer katıldı.
 
Kahvaltıdan sonra yapılan basın toplantısında MHP İl Başkanı Taner Tekin tarafından kısa bir konuşma ile misafirler taktim edildi. Daha sonra basın açıklaması yapmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz gündemle ilgili bir konuşma yaptı.
 
Sadir Durmaz; Türkiye, herkesin küçük siyasi hesapları bir tarafa bırakarak, milli sorumluluk anlayışı içinde hareket etmesini zorunlu kılan karanlık bir döneme girdiğini belirtti. Durmaz, milliyetçi Hareket Partisi’nin bu dönemde yaklaşımlarına bu milli zaruriyetlerin yön vereceğini söyleyerek: “Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk Siyasi hayatındaki önemi ve gücü , seçimlerde aldığı oyla hesaplanmamalıdır. MHP, Türkiye’nin ve Türk milletinin gelecek sigortası ve son direniş burcudur. MHP dik durduğu sürece,Türkiye’nin milli birliğini sarsmak,bölünmez bütünlüğünü  yıkmak, bölücü senaryoları hayata geçirmek mümkün değildir”dedi
 
Türkiye'de gündemin çok hızlı değiştiğini 1 Kasım seçimlerinden sonra geçen bir yıllık zaman sürecinde Türkiye'de çok önemli gelişmeler olduğunu ve 15 Temmuz'da Türkiye’nin büyük bir felaket atlattığını belirten Durmaz; “Herkes, bundan sonra yaşanacak gelişmelerdeki sorumluluğunun bütün sonuçlarına katlanacaktır.  Türkiye'nin geleceğiyle oynamaktan çekinmeyenlerden, siyasi ikbal hırsıyla Türkiye'ye çok ağır bir ekonomik ve siyasi kriz bedeli ödetmek isteyenlerden, yaptıkları bu kötülüğün hesabı mutlaka sorulacaktır.”dedi.
 
Sadir Durmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
Türkiye asimetrik bir saldırının, barbar bir akının, vicdansız bir operasyonun odağı ve hedefindedir. Türk milleti tarihte eşine az rastlanır bir husumet kapanındadır. Her insanımız, her vatandaşımız kaygılıdır. Milli vicdan Türkiye'nin böyle gidemeyeceğini, gitse bile huzur ve güvenliğe ulaşamayacağını ittifak ve infial içinde teyit etmektedir. Ne olmuştur da, ülkemiz ateş çemberine düşmüş veya düşürülmüştür?  Yanlış nerede, ihmal ve iradesizliğin failleri kimlerdir?  Aziz vatana teröristler nasıl yuvalanmış, hangi kaynak ve ilişki ağlarından beslenmiş, arkalarına kim ya da kimleri almışlardır?  Türkiye'den yeni bir Suriye çıkarma arayışı hızla sürerken gafletle geçireceğimiz bir saniyemiz bile kalmamıştır.  Ne yazık ki huzurumuza darbe üstüne darbe vurulmaktadır. Milli bekamız kirli ve karanlık ellerce boğulmaktadır. Milletçe dayanacak hal ve takatimiz kalmamıştır. Sabrımız sınıra dayanmıştır.  Hiç şüphesiz 2016 yılı, terörün hain saldırı ve suikastlarına kurban gitmiştir. İnsanlığın defolu yüzleri, yeryüzünün en aşağılık türleri 2016'da ölüm ve şiddet saçmışlardır. 2016'da Türklük ve Türkiye düşmanları sivrilmiş, silah ve bombalarıyla her değer ve emanetimize saldırmışlardır. “dedi.
 
Terörün bir insanlık suç olduğunu belirten Durmaz;  “Bu suçu taammüden işleyen kiralık katiller sürüsü 2016 yılını zindana çevirmişlerdir. Teröristler kimi zaman bombalı araçlarla, kimi zaman bedenlerine bomba sararak, kimi zaman da uzun namlulu silahlarla masumları ve güvenlik görevlilerimizi katletmişlerdir. Hedef esasen Türkiye'dir. Hedef milli birlik ve kardeşliğimizdir. Türk milletinin tarihsel varlığından rahatsız olan düşman çevreler FETO'yü, IŞİD'i, PKK'yı, PYD-YPG'yi ve DHKP-C'yi infaz ve yıkım için görevlen işçilerdir. Bu darboğazdan çıkmalıyız. Bu oyunu hep birlikte bozmak durumundayız. Biliniz ki, terörizmi yok etmek dışında ikinci bir seçeneğimiz, bir başka şansımız yoktur. Ve bu, ancak ve ancak yeni bir Milli Mücadele ruhuyla başarılabilecektir.” Dedi.
 
Hiçbir ayrım yapmadan , Bayrak Vatan ve millet paydasında buluşmanın zamanının geldiğini belirten Durmaz açıklamasını şöyle devam ettirdi:
 
Milliyetçi Hareket Partisi sonuna kadar devletin sınırları ve sınırları ötesinde kahramanca mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem destekçisi hem duacısıdır. İnsan merkezli  hak ve adalet ilkelerine uygun görev paylaşımı ve işbirliği amaçlayan küresel kaynakları hakkaniyetle insanlığın istifadesine sunan yeni bir aydınlanma sürecinin Türk milletinden başlaması  Türk milliyetçiliği Türkiye merkezli fikirlerinin temelini oluşturmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi  ve milliyetçileri, Türkiye’nin birliğini ve kardeşlik hukukunu korumaya ant içmiştir. Biz doğulu sunu’da Batılısını da Alevlisini, sunisini de kucaklayacak büyük sevgilerle dolu bir davanın mensubuyuz” dedi.
 
 
Kaynak: KAPSAMHABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.