MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK'in 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı‏

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK'in 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı‏

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK'in 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı‏

A+A-

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Şimşek, mesajında, 3 Mayıs 1944 tarihinin Türklerin zulme, işkenceye ve haksızlıklara karşı Türklüğün savunulduğu gün olduğunu belirtti.

Milletvekili ŞİMŞEK  “ 3 Mayıs’ta kabına sığmayan Türk gençliğinin mücadele azmi, milli varlığa ve değerlere sahip çıkma bilinci, Türk Milliyetçiliğinin siyasi ve sosyal bir harekete dönüşümünün temellerini atmıştır.

Hiç şüphe yok ki, bizim mücadele tarihimiz, Türklüğün zorlu mücadele tarihinin bir yansımasıdır. Zaferlerle ve başarılarla dolu sayfalar kadar, zorlu ve hüzünlü sayfalar da çoktur.

Türk Milliyetçileri, mağdur olmuşlar, sıkıntıya düşmüşler, ama hiçbir zaman mağlûp olmamışlardır. Türk Milliyetçileri zaman zaman horlanmışlar, suçlanmışlar, baskıya maruz kalmışlar ama Türkiye ve Türklük sevdasından vazgeçmemişlerdir.


3 Mayıs’ta ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, yeniden milli şahlanış açısından güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örnek teşkil etmektedir. Çünkü 3 Mayıs’ı kavramak, Türk’ün çilesi başta olmak üzere, Türk tarihini ve Türk Dünyasını doğru anlamaktır. 3 Mayıs’ı anlamak, geçmişten ders alıp Türk Milleti’nin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak demektir.” dedi.

Merhum Alparslan Türkeş’in gayretleriyle 3 mayıs 1945 tarihinden itibaren 3 Mayıs tarihinin Türkçüler günü olarak kutlanmaya başlandığını belirten ŞİMŞEK, “Ne hazindir ki 69 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti topraklarında Türklük suç sayılmış, Türk milliyetçiliği ayaklar altına alınmış, şanlı bayrağımız tahrik unsuru olarak görülmüştür.  Türkçülük davasının şanlı mensupları dün kızıl Rusya’ya ve kızıl işbirlikçilerine karşı nasıl ki zafere yürüdüyse, bugünde biz Türk milliyetçileri, Türkçülük davasının mensupları olarak Amerika’ya Pkk ya ve BOP’çu işbirlikçilere karşı mücadele edip zafere yürüyeceğiz.

  Bu duygu ve düşüncelerle Türk milliyetçilerinin mücadele tarihine altın harflerle yazılan bu anlamlı günü kutluyor, Başbuğ Alparslan Türkeş başta olmak üzere zorlu bir dönemde adını tarihe yazdıran bütün dava büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. "

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.