MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK ten Başbakana soru önergesi‏

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK' ten Başbakan'a soru önergesi‏

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK' ten Başbakan'a soru önergesi‏

A+A-

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim.

 Cemalettin ŞİMŞEK

 Samsun Milletvekili

BDP eş başkanı Selahattin DEMİRTAŞ, İmralı canisiyle yaptığı görüşmeden sonra 07.06.2013 tarihinde İstanbul il binasında yaptığı basın toplantısında terörist başının ilettiği mesajını açıklayarak; “içinde bulunduğumuz süreci sağlıklı yürütmek için devletle olan görüşmelerim devam ediyor. Şu anda devam eden çatışmasızlık ortamı tümüyle benim çabam ve inisiyatifimle gelişmiştir. Şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım hükümette üzerine düşen sorumluluklara aynı ciddiyetle yaklaşır. Bu dönemde beni kullanıp aldatabileceğini düşünenler yanılıyor. Tarihi sorumluluklarımın farkında olan bir önderim. Muhataplarımın da bu fırsatı doğru değerlendirerek aynı çaba içimde olmalarını diliyorum”  dediğini açıkladı.

Bunların ışığında;

1-Abdullah Öcalan’ın şu anda devam etmekte dediği görüşmelerin içeriği nedir? Neyin pazarlığı yapılmaktadır?

2-Ben şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım  Hükümette kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir demekle neyi kastetmektedir? Hükümetin bu sorumlulukları nedir?

3-PKK ile hiçbir pazarlığın yapılmadığını, hiçbir taviz verilmeden  PKK nın çekildiğini, birkaç aydan beri terörün olmadığını, anaların ağlamadığını, göz yaşı akmadığını ifade etmektesiniz. Gerçekten ülkemizde birkaç aydır PKK kaynaklı terör olayları ortadan kalkmış görünmektedir. PKK çekildiğine ve ülkede terör olmadığına göre, İmralı canisiyle hala ne görüşülmektedir? Milletimizden bu konuda bir şey kaçırıyor musunuz?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.