MHP REYHANLI’YA HEYET GÖNDERİYOR

MHP REYHANLI’YA HEYET GÖNDERİYOR

MHP heyeti, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama sonucu 41 vatandaşın hayatını kaybetmesi, 29’u ağır 100 vatandaşın da yaralanmasının ardından yarın bölgeye gidecek.

A+A-

MHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın başkanlığında oluşturulan ve aralarında MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay İl Başkanı Adnan Aktaş, Gaziantep İl Başkanı Mustafa Erzin, Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu ve Kilis İl Başkanı Mehmet Ali Özkaraca’nın bulunduğu 7 kişilik heyetin yarın incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gideceği bildirildi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 40 kişinin ölümü ve 100’e yakın kişinin yaralanmasına yol açan patlamaların bütün Türkiye’de derin infiale yol açtığı belirtilen açıklamada, "Reyhanlı’yı kana bulayan olaylar, Suriye’deki iç savaş dolayısıyla Türkiye’nin kucağında bulduğu mülteciler krizinin vahim boyutlara ulaştığının göstergesidir. Bu durum aynı zamanda küresel güçlerin, Suriye’deki gelişmeleri bahane ederek Türkiye’yi bölgesel batağın içine çekmek için her türlü terör eylemine ve tahrike başvurabileceğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Barış gelecek, terör ortadan kalkacak diye kamuoyunu aldatmaya çalışan AKP iktidarının Türkiye’nin sınır güvenliği ve halkın emniyeti açısından sergilediği aciz ve yetersizlik, endişeyi mucip olmaktadır" denildi.
Reyhanlı’da meydana gelen müessif olayın Türkiye’nin iç huzuruna ve bütünlüğüne yönelik sinsi planların bir parçası olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
"Hükümet, vatandaşlarımızın ve sınırlarımızın güvenliğini temin etmek için gereken tedbirleri almalıdır. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 40 kişinin ölümü ve 100’ye yakın kişinin yaralanmasına yol açan patlamalar üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, ilçede incelemelerde bulunmak üzere bir heyet görevlendirmiştir. Bu vesileyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına, Reyhanlı halkına ve milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.