MHP İlçe Başkanlığı 2012 Yılını Değerlendirdi

MHP İlçe Başkanlığı 2012 Yılını Değerlendirdi

MHP İlçe Başkanlığı 2012 Yılını Değerlendirdi

A+A-

2012 yılını geride bırakıp,2013 yılına girmiş bulunuyoruz. Geride bıraktığımız yılı ülkemiz açısından değerlendirecek olursak; ekonomik ve sosyal manada sıkıntılı geçen yıllar arasında yerini almıştır. 2012 ekonomik manada büyümenin yavaşladığı, işsizliğin, aşsızlığın başını alıp gittiği, cari açığın büyüdüğü, emeklinin çalışanın, küçük esnafın, çiftçinin, tüm üreticilerin ekonomik sıkıntılarının zirve yaptığı bir yıl olmuştur.

Yine geçen yıl; sosyal barışın alabildiğine yara aldığı, bölücü terörün alabildiğine kan döktüğü, Devlete meydan okuduğu, Devletle pazarlık yapma cüretini gösterdiği bir yıl olmuş. Siyasi iktidarın da eylem ve söylemleriyle terörle mücadele yerine, terörle müzakere yaparak bölücü taleplere adeta meşru zemin hazırlamıştır. Genelde bunlar yaşanırken, yerelde neler oldu? EKONOMİK HAYAT: Ülkede uygulanan tarım politikalarıyla çökertilen Türk tarımının düştüğü bunalımdan en çok etkilenen ilçeler arasında Alaçam’ımızda yerini almıştır.

Dünya’nın en pahalı akaryakıtını, en pahalı gübresini, en pahalı ilacını kullanmak zorunda bırakılan çiftçimizin ürettiği tütüne, buğdaya, pirince, mısıra, ayçiçeğine verilen taban fiyatlarının yetersizliğine; tütüne, pancara konan kotayla da çiftçimiz tarlasında karın tokluğuna, hatta zararına çalışan ırgat durumuna düşürülmüştür. Hayvancılık ise adeta can çekişmektedir. İstikrarsız tarım politikaları neticesinde vatandaş ‘’sıfır faizli kredi’’ masalıyla bankalara borçlandırılarak 2 sene önce altı bin liraya verdikleri inekleri bu yıl iki bin liraya satamaz duruma düşürülmüştür.

Cumhuriyet tarihi boyunca becerilemeyen kurbanlık dana ithalinden sonra şimdi ise saman ithal etme başarısı da AKP Hükümeti’ne nasip olmuştur. Başkan Ersin KICIR sözlerine şöyle devam etti. Değişimin gözle görüldüğü ilçemizde şantiye halinde olduğu bilinmektedir. Belediye Başkanı Sayın İlyas Acar’a bu anlamda teşekkür etmek gerekir. Partimizi en iyi şekilde temsil etmesinden dolayı mutluluk duymaktayız. Tabi ki değişim hep zor olmuştur tabiri caizse her doğum’un sancılı olduğu bilinmelidir ama bu hizmetlerin sonucunda kazanan Alaçam olacaktır, bu çalışmalar yapılırken Alaçam Belediyesinin yetişemediği işler olmuştur elbette, ama bu sıkıntılar her dönem yaşanmıştır, ben inanıyorum ki gözle görülen sorunlarda zaman içerisinde çözülecektir.

Nüfusu az olan ilçelerde beşeri ilişkilerin çok olması hasebiyle, şahsi beklentiler haddinden fazla olabilir, istekleri karşılamak zordur, ama imkanlar dahilinde Belediye Başkanı sayın İlyas Acarın her kesime yardımcı olduğu gözle görülür durumdadır, sayın Başkanında şansızlığı olsa gerek ki bilimsel araştırmalara göre 1960’lı yıllarından bu güne kadar, böylesine yoğun yağmur yağışı olmamıştır, ilçemizde üç defa sel felaketi yaşandı, ama yılların vermiş olduğu siyasi bilgi, birikim, ve tecrübesiyle sel felaketinin yaratmış olduğu tahribatının üstesinden gelmeyi başarmıştır, bu işler kolay işler değildir sayın başkanı ve ekibini bu anlamda da tebrik etmek gerekir, demek ki yapılan hizmetler Alaçam halkının da dikkatinde sayın Başkanı her ziyaret ettiğimizde, bu güne kadar belediye başkanlığının kapısını bilmeyenleri dahi sayın başkanı ziyarete geldiklerini görmekteyiz bunlar güzel şeyler, demek ki Alaçam Belediyesi şeffaf bir belediye haline gelmiş ama günde elli yüz kişiyi de dinlemek zor olsa gerek, birde insanların işine geleni yapmışsın işine gelmeyeni yapmamışsan aman Allah’ım sizden kötüsü yok, kimsenin elinde sihirli değnek yok, kabul etmek gerekir alaçam belediyesinin durumunu, her belediye kendi imkanlarıyla hareket etmektedir, herkes kendisinden pay biçmeli, bazen her istediğimiz olmuyor.

Devlet karayollarının da kamulaştırma ve fizibilite çalışması yapmadan başladığı Samsun Sinop karayolunun beşyol mevkisindeki sorunlarını da tek başına iktidar olmakla böbürlenen AKP değil, Alaçam Belediyesi çözmektedir, günümüzde brokrasi eskisi kadar kolay değil, bir ihaleye çıkacaksınız iki ay hazırlığı kırkbeş günü askıda kırkbeş gün itirazda derken üç beş ayınız gidiyor, birde yapacağınız yerde eski işyeri olanlar veya hizmet yapmanızı istemeyenler varsa vay halinize yani akşam karar verdiniz yarın başlamayla olmuyor kurum işleri, Alaçam gün geçtikçe daha da güzelleşecektir. Bunun içinde istikrara ve zamana ihtiyaç olduğu düşüncesi içerisindeyim.

Alaçam için farklı düşünceleri fikirleri önerileri olanlar vardır bunlarında sayın başkan dinlemelidir. Ben şahsen duyarlı olduğunu düşünüyorum bizim fikriyatımız ve ideolojimizin gereği her istişareden hayırlı kararlar çıkar. Buda ilçemizin hayrına olur hiç bir kimse mevzu Alaçam’sa sorumluluktan kaçmamalı. İlçemizin durumu malum, ekonomisi tütün tekelinden sonra çökmüş durumda, tekel’den emekli olanlarda haklı olarak çocuklarına iş imkanı bulamadıklarından dolayı İlçeyi terk ettiler, Kaderine mahkum olmuş İlçe durumundayız, bu konumdan çıkmamız gerekir, bilindiği üzere ilçemiz doğa’sı denizi ve sahiliyle turizme elverişli bir yer bunun içinde süratla sahil kanadına doğru planlı bir şekilde gelişmelidir. Bu duruma tüm kurum kuruluşların destek vermesi gerekmektedir.

Siyaseti iyi kullanmalı şahsi çıkar için değil toplumsal menfaat ve hizmet için değerlendirilmelidir. İlçemizde bulunan kurum amirleriyle beşeri ilişkilerimizin iyi olması ilçemizin adına faydalı olacağı kanaati taşımaktayım. Alaçam sevgisi olan ilçe içinde ve dışında bulunan tüm iş dünyasına seslenmekteyim ilçemizi keşfedelim doğası itibariyle hayvancılığının kalitesi belli kırmızı etinin sütü’nün marka olmasını entegrasyon tesislerle sağlayabiliriz, buda İlçemize ivme katacaktır. Bu anlamda şahsıma ve partime bir görev düşecekse yapmaya hazırım. Ersin KICIR MHP Alaçam İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.