MHP İlçe Başkanı Acar:mevlit kandil mesajı

MHP İlçe Başkanı Acar:mevlit kandil mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanı Av. Hüseyin Acar’ın, ‘‘Mevlid Kandili’’ vesilesiyle yayınladıkları kutlama mesajı;

A+A-

MHP Bafra İlçe Başkanı Av.Hüseyin Acar, Mevlid Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 

                22 Aralık salıyı çarşambaya bağlayan gece, Peygamber Efendimiz'in (SAV) dünyamıza teşriflerinin sene-i devriyesini idrak edeceğiz.  Bizleri O'na ümmet eyleyen Rabbimize nihayetsiz hamd-ü senalar olsun. Hz. İbrahim’in duası, Hz. İsa'nın müjdesi, hatemü'l-enbiya, âlemlere rahmet, iki cihan serveri sevgili Peygamberimiz'e salât ve selam olsun.  

                Mevlid Kandili'nin bütün İslam âlemi ve topyekûn insanlığın huzuruna vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyoruz. Peygamber efendimiz kuşkusuz, bütün Müslümanlar için her zaman ve her asırda yegane örnektir.

                Önemli olan, bizlerin Peygamber efendimizin insanlık âlemine kazandırdığı değerlere, evrensel ilke ve esaslara ne ölçüde riayet edebildiğidir. Çünkü Peygamberimiz, kızgın çölün bereketsiz topraklarında bedevi insanlardan oluşan bir toplumdan İslam medeniyetinin nüvesini teşkil eden medeni bir toplumu hem de çok kısa bir zaman diliminde inşa etmiş, aşağıların aşağısına yuvarlanmış, insanlığı yüksek değerlere kavuşturmuştur.

                Bugün insanlığın buhranlı günlerden geçtiği aşikardır.

                Peygamberimizin büyüklüğünü, çok kısa bir sürede kin, nefret ve intikam toplumunu; sevgi, muhabbet ve rahmet toplumuna dönüştürmesi ile de anlıyoruz.

                Dünyadaki tüm insanların çok çetin sınavlardan geçtiği günleri yaşıyoruz. Yerel, bölgesel ve küresel ölçekte yaşanan sorunlar, insanlığın ölmekle karşı karşıya kaldığını ortaya koymaktadır.

                Müslümanların birbirleriyle olan ilişkilerindeki dikkatsizlik, özensizlik ve ölçüsüzlük, bugün biz Müslümanlar için artık acı veren birer yük olmaya başlamıştır. Bütün insanlık için hayırlı bir ümmet ve örnek bir topluluk olarak hakka ve hakikate rehberlik etmekle yükümlü olduğumuz halde, ne yazık ki birbirimizle olan ilişkilerimiz başta olmak üzere, diğer insanlarla, eşyayla, tabiatla hatta topyekûn hayatla olan ilişkilerimizde ciddi bir istikamet kaybı içinde olduğumuzu kabul etmek gerekir.

                 Bugün Rahmet Peygamberinin (SAS) doğumu vesilesiyle bir kez daha dindarlığımızın ahlak ve hukuk yerine neden tefrika ve gerilim ürettiğini; yüreklerimizdeki peygamber sevgisinin içimizdeki kin, öfke ve nefreti neden bitirmediğini; Müslümanlığımızın kardeşlik ahlakı ve hukukunun gereklerini yerine getirme konusunda neden yetersiz kaldığını kendimize yüksek sesle sormalıyız. Hiç kuşkusuz, Mevlid-i Şerifini idrak edeceğimiz Peygamber Efendimizin (SAS) örnekliği, Müslümanların ve insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne rehberimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz Türk Milletinin ve tüm İslâm âleminin Mevlid-i Şeriflerini tebrik ediyorum.

                                                                                             Av. Hüseyin ACAR

                                                                                         MHP Bafra İlçe Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.