MHP EVET ÇALIŞMALARINA VEZİRKÖPRÜ’DE DEVAM ETTİ

MHP EVET ÇALIŞMALARINA VEZİRKÖPRÜ’DE DEVAM ETTİ

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ile MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, referandum çalışmaları kapsamında Vezirköprü İlçesi’nde bir dizi ziyaret programı gerçekleştirdi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun teşkilatları referandum çalışmaları kapsamında ilçe programlarına tüm hızıyla devam ediyor. Vezirköprü İlçesi’nde bir dizi ziyaret programı gerçekleştiren MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ile MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, burada 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması ve anayasa değişikliği hakkında bilgiler verdi. 

Geçen hafta yapılan olağan kongre ile yeniden başkan seçilen MHP Vezirköprü İlçe Başkanı Ahmet Özata ve yönetimine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Usta ve Tekin, burada partililer ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Ardından Vezirköprü Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaret eden Usta ve Tekin, burada muhtarlara anayasa değişikliği ile ilgili bilgiler verdi. İlçede bulunan yerel basın yayın kuruluşlarını da ziyaret eden Usta ve Tekin, ardından İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner’i ziyaret ettiler. 

Yapılan programlarda konuşan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “Ülkemiz önemli bir dönemeç sürecinde. Bu süreç için son 16 gün kaldı. Bu süreçte sahada neden evet dediğimizi anlatıyor vatandaşlarımızın sorularına cevap veriyoruz. En çok sorulan soru ise ülke eyaletlere bölünecek mi? sorusu. Böyle bir şeyin MHP’nin olduğu yerde konuşulması dahi söz konusu olamaz. MHP bu ülkenin teminatıdır” dedi. 

Yapılan programlarda kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Usta, mevcut durumda Cumhurbaşkanının geniş yetkilerine rağmen neredeyse hiç sorumluluğu olmadığını vurguladı. Usta; “Bugünkü durumda Cumhurbaşkanı istediği her şeyi yapıyor ancak hiçbirinden yargılanamıyor. Yeni anayasada ise Cumhurbaşkanı denetlenebilir ve yargılanabilir bir hale geliyor. Daha önce değiştirilmesi planlanan anayasada milli ve üniter devlet yapımız tartışılıyordu. Başkanlık, özerklik, özyönetim pazarlıkları gündemdeydi. Bu gün ise MHP; federatif yapıyı esas alan bir başkanlık sistemi, rejim değişikliği ve bölünme gibi ihtimalleri tamamen ortadan kaldıran bir süreci başlatmış, hatta sonlandırmıştır. Bu yüzden biz MHP olarak Türkiye'nin diriliş ve toparlanması için şahsa veya partiye değil, Türkiye'ye evet diyoruz" dedi.

Programlara, MHP 26. Dönem Samsun Milletvekili adayı İbrahim Yılmaz, İl ve ilçe yöneticileri katıldı.

vezirkopru-haberi-(2).jpgvezirkopru-haberi-(3).jpgvezirkopru-haberi-(4).jpgvezirkopru-haberi-(5).jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.