METİN GENÇÇAKIR YENİDEN BAŞKAN

METİN GENÇÇAKIR YENİDEN BAŞKAN

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2013 yılı Genel Kurul toplantısı yapıldı

A+A-

Gergin geçen Esnaf Kefalet seçimini eski başkan Metin Genççakır kazanırken,1306 oyun 844'ünü aldı. Aziz Öztürk ise 462 oyda kaldı.

 Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'nın 50. Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul'da divan başkanlığına oybirliği ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın oy birliği ile seçildi.

       Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, yıllık çalışma raporları ve denetim kurulu raporları, bilanço ve gelir-gider raporları okunarak onaylandı.

       Bafra Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı Salonu'nda yapılan Olağanüstü genel kurul toplantısında, Metin Genççakır ile Aziz Öztürk yarıştı.

        Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçiminde mevcut başkan Metin Genççakır, tekrar başkan seçildi.

    Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 50. Olağanüstü Genel Kurulu'nda mevcut başkan Metin Genççakır güven tazeledi.

      Saygı duruşu ve İstiklal Marşlımızın okunmasıyla başlayan Genel Kurul'da divan başkanlığına oybirliği ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın oy birliği ile seçildi.

      Bir konuşma yapan Divan Başkanı Apaydın,”Genel Kurul dostluk, kardeşlik havası içerisinde başlar, böyle devam eder. Umuyorum ki; bu heyecanınız biraz sonra yatışır. Gene bu dostluklar devam eder. Genel kurullarda hep bu tür havalar, olur. Bu heyecanı yaşamayanlar zaten burada olmaz. Bizler buradan gideceğiz, sizler Bafralılar olarak burada kalacaksınız. Yan yana dükkânlarınız var. Dostluklarınız var. Benim bir kardeşiniz olarak, sizden istirhamım birbirlerinizi lütfen kırmayın. Bu kongre biter. Sizlerle birlikte olmak için ben bu genel kurula geldim. Bırakın birbirinize bağırmayı bırakın” dedi.

       Konuşmanın ardından temerrüt faizlerinin ödenmesi hususunda ve taksit yapılması konusunda gündem maddeleri görüşülerek onaylandı ve ibra edildi.

                “BEN, KAPALI VEYA AÇIK OYLAMADAN ÇEKİNMİYORUM”        

    Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Genççakır genel kurulda yaptığı konuşmada, "Bağırmayın, Allah aşkına efendi olun. Bu genel kurul, Bafra’nın genel kuruludur. Dışarıdan müdahale etmenin anlamı yoktur. Bu konuda arkadaşlarımız çok hassas davranıyorlar. Açık veya Kapalı oylama konusunda bağırmaya gerek yok. Biz, burada hizmet için varız. Esnafımızın sorunlarını yakinen bilen bir kişiyim. Ben sizler için varım. Bizim kooperatifimiz şuanda,30 milyon dağıtan bir banka gibi bir kooperatiftir. Biz, hayali olarak şikâyet edildik. Biz, her zaman Allah’a şükür, esnaf ve sanatkârın yanında olduk. 20 sene beraber olduğumuz arkadaşlarımız, ben yanlış veya doğru yaptıysam, suç varsa hepimizin imzası var. Arkadaşlar, insan kolay yetişmiyor. Hiç bir üyemiz bize yardımcı olmadınız diyemez " dedi. 

    Aziz Öztürk ise,“Benim hiçbir şeyde imzam yok. Ben, arkadaşlarıma ve üyelerimize, 'bu benim tek seçimim, bu seçimden sonra kazansam dahi 1 dönemden fazla yapmayacağımı namusum şerefim üzerene söz vererek' bu işin içine girdim. Çünkü artık gençler gelip bu koltukları almaları gerekiyor, birileri artık buralara çöreklenmemeli” diye konuştu.

      Bafra Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçiminde 1309 üye oy kullandı. Metin Genççakır toplam 844 oy alarak seçimi kazandı, Aziz Öztürk ise 462 oyda kaldı. 3 oyda geçersiz sayıldı.  

       Metin Genççakır'ın yönetimine ise şu isimler seçildi: “Haydar Sarı, Doğan Karafazlıoğlu, Ahmet Soylu ve İmdat Akay”

      Seçim sonunda bir teşekkür konuşması yapan Metin Genççakır, tüm katılımcı esnafa teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.