MESLEKİ TEKNİK EĞİTİMDE ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE DESTEK

MESLEKİ TEKNİK EĞİTİMDE ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE DESTEK

Bafra Öğretmenevinde, Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin kalitesinin artırılması için mesleki ve Teknik Eğitim için e-Materyal Hazırlama Projesi semineri ilgi gördü.

A+A-

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitiminin kalitesinin artırılması hibe programı kapsamında,” Mesleki ve Teknik Eğitime E-Materyal Hazırlama” projesi faaliyetlerinden biri olan ‘Mesleki Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar ‘ semineri düzenlendi. 

      Günümüzde toplumların refah ve mutluluğunun mesleki ve teknik eğitimin kalitesinden geçtiğini belirten İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gençay,” Yürütücülüğünü Merkezimizin üstlendiği, ortaklarımızın Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi olan projemizin ikincisi üniversite birimi, 10’u mesleki ve teknik okul,15’i de firma veya işletme olmak üzere 27 iştirakçisi bulunmaktadır. Projemizde,8 meslek alanında 500 adet e-materyal hazırlama ana teması içerisinde, ortaklar ve iştirakçiler arasında işbirliğinin, diğer sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla bu konuda ortak çalışabilme becerilerinin geliştirilmesinin yanında, bu tür eğitimci çalışmalar da projemizin içeriğinde bulunmaktadır” dedi.   

       MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME E-MATERYAL HAZIRLAMA PROJESİ              

       'Mesleki ve Teknik Eğitim için E-Materyal Hazırlama Projesi' Samsun’un Bafra ilçesinde ve Amasya'da uygulanıyor. Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi`nin hazırladığı, Bafra Ticaret Ve Sanayi Odası ile Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nin ortak olarak destek verdiği proje ile Türkiye’de mesleki ve teknik eğitimdeki öğrenci ve öğretmenlere destek veriyor.

     Proje ile mesleki ve teknik derslerin öğrenme ortamlarının zenginleştirilmesi, öğrenme kolaylığının sağlanması amacı güdülüyor. İnternet ortamından da herkesin kullanımına sunulacak olan bu e-materyaller, işitme engelliler için işaret diliyle de destekleniyor.

      Ulusal ve uluslar arası özelliği bulunan SILVERLINE Endüstri ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Alış yaptığı konuşmada,”Artık diplomalar iş görmüyor. Ben liseyi Kayseri’de okudum. Gençlerimiz yetenekleri ile birbirinden farklılıkları oluşturabilir. Ülkemiz şanslı bir coğrafya’da, her şeyimiz var ama maalesef çok tembel bir toplumuz, hasbelkader biraz dünyayı gezdim. Şunu her toplumda söylüyorum. Üretmeden, korkunç lüks yaşıyoruz. Suçu önce kendimizde aramalıyız. Ben kendim için ne yaptım. Sorusunu kendimize sormalıyız” dedi.

     Üretimde hızlı servisin çok önemli olduğunu vurgulayan SEM-TEKS Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Kurt ise, “ Biz, Bafralılar olarak işi iş gibi ve düzgün yapacağız. Biz, dünya ile rekabet eder hale geldik. Dünya ile rekabet etmek için maliyetleri, maliyetlerin ciddi anlamda gözden geçireceğiz. Artık dünyaya mal satabilmemiz için birbirimizin peşine değil, dünyanın peşine düşüp, mal satma için gayret etmeliyiz. O anlamda rekabet ön sıraya geliyor. Bizde her zaman kendimizi eğiteceğiz. Biz, iş arayan değil, işte aranan olacağız. İşte aranan olmadığımız sürece, ne Bafra’ya yatırımcı gelir, ne Türkiye’den iş talep ederler. Biz, işletme olarak, çalışan olarak, ülke olarak aranan olacağız. Aranan olmadığımız sürece, başarıyı yakalamamız mümkün değil, başarı bizim içimizdedir. Gece gündüz kendimizi sorgulamalıyız. Muhakkak hepimizin eksiği var. Eksiklerimizi beraberce, tamamlayacağız. Üretmeyen bir ülkenin, üretmeyen bir milletin, üretmeyen bir toplumun yaşama hakkı yok” diye konuştu.  

      Dünyada üç farklı sistemin uygulandığını belirten Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Ünal Kurt,”Meslek eğitiminde öğrenmeye karşı bir direnç olduğu bir çok eğitimci tarafından bilinmektedir. Bunun nedenleri arasında, verilen eğitimlerde, dinleyicilerin hep pasif tarafta kalması ve verilen eğitimlerin sıkıcı ve anlaşılamaz olmasıdır. Çözümü ise, öğrenci merkezli öğretim, eğlenceli ve düşündürücü eğitim modellerinin uygulanması ile olasıdır. Dünyada üç farlı sistem uygulanmaktadır. Okul-İşyeri temeline dayalı eğitim uygulamaları, sadece okula dayalı eğitim, her iki anlayışı da benimseyen sistemdir. Türkiye gelişmiş ülkelere göre önemli bir avantaja sahiptir. Bu yüzden Türkiye’de, her iki anlayışı da benimsemiş ama sürekli yeni arayışlar mevcuttur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.