MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAATINA KALDIĞI YERDEN DEVAM…

MESLEK YÜKSEKOKULU İNŞAATINA KALDIĞI YERDEN DEVAM…

İlçemizde, yıllardır yapılan gayretlerle yer temininin sağlandığı ve kaba inşaatının yerel imkânlarla tamamlanarak son halini aldığı Ladik Meslek Yüksekokulu yapımında çalışmalar başladı.

A+A-

Eğitim alanında 2018 yılı yatırım planına alınan OMÜ Ladik Meslek Yüksekokulu yapımına, şantiyenin kurulmasıyla başlanıldı. Okulun yapımını üstlenen müteahhit ile bir araya gelen Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı da, okulun kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

ÖZBALCI, “MYO, CANLILIK VE EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK”

Ladik’in öğrenci şehri olacağını ve yüksekokulun ilçeye canlılık getireceğinin ifade eden Başkan Özbalcı,“Ladik için çok önemli ve çok mutlu bir gün. Yıllardır arzuladığımız hayalimiz, artık gerçek oldu. İlçemizde bir yüksekokul olması için Belediyemiz, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Ladikli iş adamlarımız, hayırsever vatandaşlarımız olmak üzere hep birlikte, işbirliği içerisinde yoğun gayret gösterdik. Çok şükür, emeklerin ve fedakârlıkların karşılığını da bugün almış bulunuyoruz. Meslek okulumuzun artık tamamlanmasını bekleyeceğiz. Ladik; doğal güzellikleriyle, çeşitli turizm seçenekleriyle, yerel ürünleriyle, sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle potansiyeli yüksek bir ilçe. İnşallah meslek yüksekokulu ile de daha iyi imkânlara kavuşacağız. Çünkü yüksekokullar, şehir hayatına; öğrencisiyle, çalışanlarıyla bir hareketlilik, canlılık ve ekonomik katkı sağlar. Okulumuz da, Ladik ekonomisine çok önemli katkılar sağlayacak. Bundan hiç şüphemiz yok. İlçemize gelen öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize bizim çok iyi ev sahipliği yapmamız lazım. Artık bizde bir öğrenci şehri olacağız. Okulumuzun yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

LADİK MYO, 2019 HAZİRAN AYI’NDA TAMAMLANACAK

Okul hakkında da bilgi veren Özbalcı, “Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin, eğitim alanındaki yatırım programı ile ilçemizde 5 bin 800 m²'lik alana yapılacak olan Ladik Meslek Yüksekokulu binasında;16 adet derslik, konferans salonu, kütüphane, 90 kişilik 2 adet amfi, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, kantin ve 2 adet laboratuvar olacak, 288 bin 836,57 m² üniversite eğitim ve sosyal tesis alanının bulunduğu meslek yüksekokulumuz, İnşallah 2019 Haziran ayında tamamlanarak,2019-2020 eğitim/öğretim yılıyla faaliyete geçecektir” dedi.

Meslek okulu çalışmaları hakkında bilgi almak için yapılan ziyarete; Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı’nın yanı sıra AK Parti Ladik İlçe Başkanı Recep Dirican ve ilçe teşkilatı, MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Ömer Kanoğlu, OMÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof.Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, OMÜ Eğitim Fakültesinden Doç.Dr. İsmail Gelen, Kemal Kaplan Huzurevi Müdür V. Hasan Kalın ve okulun kaba inşaatını yapan ilçemiz esnafı Cemal Pamuk da yer aldı.

meslek-yuksekokulu-insaatina-kaldigi-yerden-devam1.jpgmeslek-yuksekokulu-insaatina-kaldigi-yerden-devam2.jpgmeslek-yuksekokulu-insaatina-kaldigi-yerden-devam3.jpgmeslek-yuksekokulu-insaatina-kaldigi-yerden-devam4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.