Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 19 Mayıs'ta Samsun'a geliyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 19 Mayıs'ta Samsun'a geliyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’da saat 14.00’de Çiftlik Caddesi'nde partililer ve halkla buluşup yürüyüş yapacak.

A+A-

Konu hakkında bir açıklama yapan Memleket Partisi Samsun İl Başkanı Recep Kılıç ,’’ Memleket Partisi Genel Başkanı sayın Muharrem İnce 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı günü yani ayrın Çarşamba günü  kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’da saat 14.00’de çiftlik caddesinde partililer ve halkla buluşup yürüyüş yapacak. Tüm Samsun ve Bölge halkı davetlidir.
Bir ulusun tarihindeki özel günler (kurtuluş günleri, anma günleri, ulusal bayramlar) o ulusun ortak hafızası olmanın yanında onun nasıl bir ulus olacağı konusundaki istikametini belirlerler.
İşte 19 Mayıs 1919, bağımsızlık mücadelesinin meşalesinin yakıldığı gündür. Ve bize, ne olursa olsun Türk ulusu için bağımsızlığın, işgalcilere, emperyalistlere, onların işbirlikçilerine karşı korunması gerektiğini hatırlatan gündür.19 Mayıs, vatanı işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış, başkentine işgalci ülkelerin bayrakları asılmış bir ülkenin, boyun eğmeyeceğini, boynunun eğdirilemeyeceğini gösterdiği gündür.
19 Mayıs, kazanacağımız büyük başarılar için nasıl bir başlangıç yapacağımızı gösteren gündür. 19 Mayıs, haklı bir davaya inanmış, yalnız bir insanın büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusuna sonsuz bir güvenle yola çıktığı, her eylem ve kararında meşruiyetini ulusundan alan, onlarla birlikte yeni devletin kumrularını oluşturan bir kahramanın ulusuyla neler yaptığını öğreten gündür.

Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durum da yeni bir başlangıç yapmamızı bize görev olarak veriyor. 19 Mayıs bu özelliği ile bize yol göstermeye devam ediyor. Ulusal egemenlik için, Cumhuriyet için, demokrasimiz için, yaşanacak bir Türkiye için 19 Mayıs ruhunu yaşa ve yaşat.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.’’diyerek sözlerini tamamladı.

muharrem-ince.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum