Mehriban Aliyeva "Daima Sizin Yanınızdayım"

Mehriban Aliyeva "Daima Sizin Yanınızdayım"

Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehriban Aliyeva: Size Söz Veriyorum, hem Sayın Cumhurbaşkanı hem ben daima Sizin yanınızdayız

A+A-

Devletlerin yakın tarihine göz atarsak, bazı First Lady’lerin siyasi statülerini gölgede bırakacak beceriye sahip olan Azerbaycan’ın First lady’si Mehriban Aliyeva!..

Ülkenin first lady'si, Cumhurbaşkan Yardımcısı, Haydar Aliyev Vakfı başkanı, YUNESCO'NIN ve ISESCO'NUN Barış ve Hoş Amaçlar Elçisi Mehriban Aliyeva

Azerbaycan’ın cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in milli çıkarlara dayalı, halkın iradesiyle örtüşen, uluslar arası kuruluşlarda Azerbaycan'ın nüfuz ve rolünü arttırmaya yönelik olan siyasi rolü aynı zamanda hanımı ve ülkenin birinci başkan yardımcısı First Lady Mehriban Aliyeva tarafından layıklı bir şekilde sürdürülüyor.

Ulu önderimiz Haydar Aliyevin çok yönlü faaliyetinde ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesinde önemli etkenlerden olan bilim, eğitim ve kültür, sağlık ve sporun geliştirilmesi konuları önemli yer tutuyordu. Mehriban Aliyeva'nın yönettiği Haydar Aliyev Vakfı da tüm bu alanlardaki projelerin hayata geçirilmesine, özellikle de dünya standartlarına uygun ve en modern bilgi - iletişim teknolojileri ile donatılmış okulların yapımına, azerbaycançılık düşüncesinin sağlanmasına, milli-manevi değerlerin korunmasına, büyümekte olan genç neslin sağlıklı, kapsamlı bilgiye sahip, layıklı vatandaş, geleceğin uzmanı olarak yetişmesine yardım ediyor.

Azerbaycan gençliği olarak belirtmeliyim ki, Azerbaycan kadınına özgü en güzel özellikleri kendisinde toplayan, hümanizm ve asalet görevini şereflə yerine getiren Mehriban Aliyeva'nın ülkemizin sosyo-politik ve kültürel hayatındaki rolü önemli, hizmetleri yadsınamaz. Onun faaliyet alanı çok yönlü olup hayatımızın tüm alanlarına derinden nüfuz etmektedir...

Mehriban Aliyeva sadece ülkenin first lady’si olarak değil, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak değil bir vatandaş, anne olarak konumunu ortaya koyarak Azerbaycan için çok büyük çalışmalar yapmaktadır ve bu işlerin altına kendi imzasını atmaktadır. Haydar Aliyev Vakfı'nın başkanı olarak Mehriban Aliyeva'nın ülkenin her alanının gelişmesinde gerçekleştirdiği çalışmaları evezolunmazdır.

Faaliyet gösterdiği her alanda büyük başarıların kazanılmasına, küresel projelerin gerçekleşmesine, Azerbaycan'ın kültürel mirasının tüm dünyada tanınmasına ve tebliğine büyük başarılara imza atdı.

Mehriban Aliyeva dünyanın en güzel ilk hanımı olmakla beraber, aynı zamanda deneyimli ve güçlü yöneticidir. M.Əliyeva bu göreve atanana kadar o, dünyada yetenekli siyasetçi ve dünya çapında kültürel projelerin gerçekleştirilmesi yönünde gücünü ortaya koyan organizatör olarak biliniyor. O, sadece ülkesine, cumhurbaşkanı'na şeref veren first lady değil, aynı zamanda yetenekli, güçlü bir yöneticidir. Mihriban Aliyeva sıradan insanların yaşam tarzının iyileştirilmesi yönünde de hayli işler yapıyor. O, aynı zamanda Bakü kentinin daha modern görünmesi için elinden geleni yapıyor.

Aslında Başkan Yardımcısı görevine kadının atanması çok olumlu bir karardır. Bununla birlikte, Mehriban Aliyeva şaşırmamak mümkün değil. O bilgeliğin, kadın sabrının sembolüdür.

Bu kadar gergin işle uğraşmasına rağmen faaliyetinin büyük kısmını halkımızın geleceği olan çocuklara yöneltti.

Mehriban Aliyevanın bir anne olması ve tüm çocuklara, onların geleceğine anne olarak aynı sıcaklıkta bakması gözlerden kaçınılmayan bir gerçektir. Yardıma ve bakıma ihtiyacı olan herkese, özellikle de sakat ve hasta çocuklara özel önem verir, onların sorunlarının çözümüne yardım ediyor. Onun anne şefkatıyla ve bir yönetici gözüyle çocuklar hakkında söylediklerinden..

Çocuklar bizim geleceğimiz, çocuklar Azerbaycan'ın geleceği

En büyük dileğimiz kesinlikle çocuklarımızın iyi eğitimli ve sağlıklı görmelerini sağlamaktır. Çünkü her çocuğun ve gençliğin geleceği ne kadar iyi eğitimli ve bilgili olduklarına bağlıdır. Siz - bugünün gençliği, bugünün çocukları - ülkemizin geleceğini güvence altına alacaksınız. Bu nedenle, bugün asıl yükümlülüğünüz uygun bir eğitim almaktır. Çağdaş dünyanın gereksinimlerini karşılamak için, kapsamlı bir şekilde uzman olmalısınız. Bir vatanseverlik ruhu içinde eğitim almış, aynı zamanda tüm dünyaya açık, vatanınızı sevmelisiniz..

Onun çok sade bir arzusu var. Tüm çocukları mutlu görmek istiyor. İnsanları çocuklarına sürekli bakım göstermeleri, onları korumaları ve toplumun hayırlı üyeleri olmaları için çağırıyor.

First lady Mehriban Aliyeva'nın girişimi ve yönetimi ile Azerbaycanda açılan ve ilk defa olarak temeli koyulan Talasemi hastanesi bunun yanın sıra gerçekleştirilen "Diyabetli çocuklara en yüksek kaygı" ve "Talasemisiz yaşam" projeleri sonsuz sayıda hasta çocuğa şifa ile beraber umut, inanç da armağan etti. Böyle projelerin sayısı yeterince. Örneğin, Haydar Aliyev Vakfı kör veya görme yeteneği zayıf olan insanlara, özellikle de çocuklara ek olanaklar yaratma mekanizması olarak bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımını zorunlu olarak görüyor ve bununla ilgili proje gerçekleştiriyor. Üç aşamadan oluşan Birleşmiş Milletlerin (BM) ‘’Geliştirme Programı’’ile birlikte gerçekleştiriliyor.

Mehriban Aliyeva hakkında yazmak, üstelik onun hakkında kendi fikrini söylemek oldukça ciddi ve sorumlu bir görevdir..

Bugün büyük siyaset dünyasına göz atarsak, Mehriban Aliyeva Azerbaycan'ı tüm dünyada çok yüksek düzeyde tebliğ eden bir bayandır. Onun şahsında bugün dünya kamuoyu ve ülkeleri Azerbaycan kadınının kimliğine, aynı şekilde onun dış güzelliğine ve iç zenginliğine şahit oluyorlar.

Hayırseverlik ve merhamet gibi kavramlar Mehriban Aliyeva için, gerçekten de önemlidir ve onun hayat felsefesinin ayrılmaz parçasıdır..

Daima halkının yanında olan First lady Mehriban Aliyeva..

 

Ülker PİRİYEVA- GAZETECİ

ANKARA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.