MEB'den yüz yüze eğitimde yeni gelişme!

MEB'den yüz yüze eğitimde yeni gelişme!

Yüz yüze eğitim başlamış olsa da devamsızlık yüzünden öğrenciler sınıfta kalmayacak, fakat yüz yüze yapılacak sınavlara girmeyen öğrenciler başarısız sayılarak, sınıfta kalacak.

A+A-

Okulların 31 Ağustos'tan itibaren kademeli ve seyreltilmiş olarak açılmasının ardından öğrencilerin bir kısmı okula giderken, bir kısmı ise velilerinin isteği doğrultusunda evlerinde kalıp uzaktan eğitimlerini sürdürdü. Okula gitmeyen devamsız sayılmadı, diğer bir deyişle devamsızlık nedeniyle bu yıl sınıfta kalma olmayacak.

SINAVLAR YÜZ YÜZE YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okula devamı zorunlu tutmazken, sınavların yönetmelik gereğince okulda mutlaka yüz yüze yapılacağı mesajını sık sık verdi.

Uygulamalı dersler olan müzik, beden eğitimi, resim gibi derslere verilecek notlar bakanlık tarafından esnek bir program sergilenecek. Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Yabancı Dil gibi derslerde ise yüz yüze yazılı sınav yapılacak.

SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİLER SINIFTA KALACAK

Yüz yüze yapılan sınava girmeyenler ne yazık ki bu yıl başarısız sayılacaklar. İkinci dönem de bu şekilde devam ederse ve öğrenci yıl boyunca okulda yapılan yüz yüze sınavların hiçbirine katılmazsa ya sınıf tekrarı yapacak, ya da sınıfta kalacak.

ÖZEL DURUMU OLANLARIN BİLGİLENDİRMESİ GEREKECEK

Sınava yüz yüze katılamayacak özel durumu olan öğrenciler bunu yazılı olarak bilgilendirirlerse evinde sınava girebilecek. 

15 KASIM'DAN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Yüz yüze yapılacak sınavların 15 Kasım'dan itibaren 20-25 gün süreye yayılması hedefleniyor. Konferans salonu, kütüphane gibi büyük alana sahip olan okullar isterlerse birkaç günde bu sınavları yapabilecek. Gerçekleşecek olan sınavlarda yoğunluk olmayacak. Şu anda bir sınıfta kaç kişi varsa o kadar öğrenci o gün sınava girecek.

PANDEMİDE DERSLER 30 DK , SINAVLAR 40 DK 

Pandemi yüzünden bu yıl dersler 30 dakika ile sınırlandırılsa da sınavlar için verilen süre 40 dakika olacak. Her gün en fazla iki sınav yapılacak.

İLK ARA TATİL 16-20 KASIM'DA

Bu yılki eğitim-öğretim takvimine göre 16-20 Kasım'da ara tatil yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.