MEB, Uzaktan Eğitim Programı 23 Mart'ta Başlıyor

MEB, Uzaktan Eğitim Programı 23 Mart'ta Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni tip Korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitime başlayacak.

A+A-

Bakan Selçuk bu sürecin, okullarda verilen eğitimin eve yansıtıldığını belirterek, "Tatil değil, uzaktan eğitimden bahsediyoruz. Bunun uzayıp uzamaması konusu tümüyle Bilim Kurulu’nun dünyadaki gelişmeleri ve Türkiye'deki verileri de izleyerek alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak." ifadelerinde bulundu.
Uzaktan eğitim kapsamında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 23-27 Mart tarihlerinde, TRT ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim görecek.
TRT'den yapılacak eğitimlerde öğrenciler, bir program dahilinde kendilerine uygun saatlerde derslerini dinleyebilecek. 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan binlerce ders videosunun yer aldığı EBA'ya "www.eba.gov.tr" adresinden ulaşım sağlanacak. Aynı zamanda mobil cihazlara, App Store ve Google Play üzerinden EBA uygulaması indirilebiliyor.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve ücretsiz dijital eğitim platformu olan EBA'nın kullanılabilmesi için internet bağlantısı gerekiyor.
Türkiye'nin GSM operatörleriyle yapılan anlaşma gereği tüm EBA içeriklerine aylık 3 GB'a kadar ücretsiz erişim imkanı bulunuyor.
Koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitime başlanması nedeniyle GSM operatörleri, 3 GB'yi 6 ile 8 GB'ya kadar çıkardı.
Türk Telekom 8 GB, Vodafone 6 GB, Turkcell 6 GB interneti öğrencilerin kullanımına ücretsiz sunacak. Türk Telekom aboneleri EBA yazıp 5555'e gönderecekler. Vodafone, tüm abonelere ücretsiz olarak tanımlama gerçekleştirdi. Turkcell ise dijital operatör ve bip uygulaması ile 3 GB haricinde 6 GB'a kadar hediye internet veriyor. Abonelere tanımlanan internetler sadece EBA'da geçerli olacak ve başka bir yerde kullanılamayacak.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uygulanacak Uzaktan Eğitim Haftalık Ders Programı ise şöyle;

ilkokul.jpg
ortaokul-001.jpg

0x0-meb-uzaktan-egitim-ders-programini-acikladi-1584610397020.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.