Mayıs Ayında Samsun'a Kar Sürprizi!

Mayıs Ayında Samsun'a Kar Sürprizi!

Hava sıcaklığının düşmesiyle Samsunlular Mayıs ayında beklenmedik bir manzarayla karşılaştı.

A+A-

Samsun’un Bafra, Kavak, Ladik, Vezirköprü, Asarcık ve Salıpazarı ilçeleri başta olmak üzere yüksek kesinlerinde kar yağışı görüldü. 

Hava sıcaklığı yağmurun ardından yağan karın da etkisiyle hissedilir derecede düştü. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 7 santimetre, bazı bölgelerde ise 15 santimetreye ulaştı. 

Orta Karadeniz’de etkili olan serin ve yağışlı hava sadece Samsun’da değil, Ordu’nun Kabadüz ilçesinde bulunan Çambaşı yaylasında da etkili oldu. Kabadüz ilçesinin 2 bin metre rakımlı Çambaşı Yaylası gece saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaza büründü.

ZİRAİ DON UYARISI

Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü,  hava sıcaklığının kıyı kesimlerde 3 ile 5, iç kesimlerde 8 ile 14 derece azalarak mevsim normallerinin yer yer altına ineceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer hava sıcaklıklarının gece ve sabah saatlerinde 0  derecenin altına düşeceği tahmin edildiğinden hafif şiddette zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyette bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasında fayda var." uyarısı yapıldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.