Mahallelerin susuzluk problemi Ziraat Odası'nda görüşüldü

Mahallelerin susuzluk problemi Ziraat Odası'nda görüşüldü

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetimi göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve projelerle hem üreticilerden, devlet erkanından ve her kesimden takdir görüyor.

A+A-

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetimi şimdide Bafra ilçesine bağlı 25 mahallenin susuzluk problemlerine çare olmaya çalışıyor.

Bu konuda Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ile bir araya gelen 25 Mahalle Muhtarı  problemlerini bir bir sıraladı.
Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise yaptığı açıklamada,’’ Bafra İlçesi Paşaşeyh, Müstecep, Keresteci, Ortadurak, Çataltepe, Gökçeağaç, Azay, Gökçesu, Eldavut, Barış, Gökçekent, Göltepe, Kelikler, Hüseyinbeyli, Hıdırellez, Çulhakoca,  Hacıoğlu, İlyaslı, Türkköyü, Kozağzı, Örencik, Alaçam İlçesi Yeşilköy, Aşağıakgüney ve Akgüney mahallelerimiz sulama kanallarının yukarısında kalmaktadır.  Bu nedenle sulama imkanından faydalanamamaktadır. Bu bölgede 55000 dekar tarımsal arazi bulunmaktadır. 

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından İlyaslı deresinde sulama barajı planlanmaktadır. Baraj yerinin Çulhakoca ve Paşaşeyh mıntıkasına alınması ile 55000 dekar tarımsal arazi sulama imkanına kavuşacaktır. Kırsalda göçler engellenerek 25 mahallede bulunan yöre çiftçimiz gelir seviyesi daha güçlü hale getirilebilecektir. 
Bu nedenle İlyaslı mahallesinde planlanan sulama barajının  Çulhakoca ve Paşaşeyh mıntıkasına alınmasını yetkililerden talep ediyoruz.’’dedi.

dsc-9043.jpgdsc-9048.jpgdsc-9051.jpgdsc-9053.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum