Lovelet Sahnesi Birbirinden değerli Tiyatro Oyunlarıyla...

Lovelet Sahnesi Birbirinden değerli Tiyatro Oyunlarıyla...

Samsun Lovelet Outlet ’te açılan ilk ve özel tiyatro Salonu olan Lovelet Sahnesinde Cumhurkocaoğlu Tiyatrosu Şu Çılgın Türkler ile seyirci karışına çıkmaya hazırlanıyor.

A+A-

Turgut Özakman'ın ünlü romanı Şu Çılgın Türkler, 1. Dünya Savaşı'nın bitiminden Büyük Taarruz ‘un sonuna kadar olan yaklaşık 18 aylık bir dönemin romanı... Zorluklar içinde adım adım geriye çekilen bir halkın kenetlenerek emperyalist güçleri yurdundan kovmasının destanı... Yayınlandığı yıllarda tiyatro oyuncusu ve yönetmen Yaşar Gündem tarafından oyunlaştırılarak yıllarca yurdun dört bir yanında oynanıp, büyük izleyici kitlesinin beğeniyle izlediği kurtuluş destanı bu yıl Cumhur Kocaoğlu Tiyatrosu tarafından yeniden sahneye koyularak seyircisi ile buluşuyor.

Oyunda Mustafa Kemal Atatürk rolünü Amasya İris Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Atilla Özgen oynuyor…

Bu şekliyle Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. Yılında Samsun ve Amasya tiyatrolarının birleştiği bir oyun olarak bir ilki sunuyor..

Bir milletin topyekûn canından malından vazgeçerek küllerinden doğuşu, unutulmaz hikayeleri 6 ve 10 Kasımda saat 20:00’de Lovelet sahnesinde oynanacaktır.

lovelet-sahnesi-birbirinden-degerli-tiyatro-oyunlariyla-ekim-kasim-ayini-dolu-dolu-gecirdi2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.