LÖSAM'DAN “KANSER HAFTASI” PANELİ

LÖSAM'DAN “KANSER HAFTASI” PANELİ

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM)

A+A-

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM), “Kanser Haftası” nedeniyle OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda panel düzenledi. 
Panele LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk konuşmacı olarak katıldı. 23 yıllık lösemiyle mücadelenin içinde olduğunu söyleyen ve mücadelenin ilk sekiz yılında çocuğunu kaybetmekle mağduriyet yaşayan Kenan Öztürk; “Hayat düz bir çizgi değil. Kimin başına ne zaman ne geleceğinin garantisi yok. Hastalıkla mücadelede ilk dönemde yaşadığımız kaybın dikkate alınmaması gerekiyor. Onun için buraya lösemiyi yenmiş çocuklarımızı getirdik. Biz son yıllarda hasta ailelerin evlerinde beraber olma amacı taşıyan projeyi hayata geçirdik. Amacımız özellikle şehir dışından gelip ilimizde konaklamak zorunda olan ailelerin yalnızlık duygularını asgariye çekmektir” dedi.
Dernek Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak ise; “Hastalıkla mücadelede son yıllarda alınan başarı oranı yüzde 90’ları aşmış durumda. Lösemi artık korkulacak hastalık sınıfının dışına çıktı. Derneğimiz on dördüncü yılına girdi. Bu güne kadar hastalarımızın yanında olma, onların sorunlarını çözme konusunda ailelere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ayrıca bugün olduğu gibi toplumdaki duyarlılığı artırma amaçlı yaptığımız bilgilendirme toplantılarını özellikle okullarda yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Toplantının sürpriz misafirleri, lösemi hastalığının yenen Hüseyin Çön, Yavuzhan Karatay ve Melike Keskin’di. Üç çocuk da yaptıkları konuşmalarda gerek hastalık döneminde gerekse hastalığı yendikten sonra kendileriyle yakın diyalogda bulunan dernek üyelerine teşekkür ederken, hastalıkla yaşadıkları süreci ve löseminin korkulacak hastalık olmadığını ve yaşadıklarının artık geride kaldığını ifade ettiler.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.