Lıposuctıon İle Sorunlu Bölgelere Çözüm

Lıposuctıon İle Sorunlu Bölgelere Çözüm

Lıposuctıon İle Sorunlu Bölgelere Çözüm

A+A-

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, egzersiz ya da diyetle yakılması artık imkansız hale gelmiş olan yağlardan kurtulmak için yapılabilecek en doğru tercihin ‘yağ aldırma operasyonu’ (liposuction) olduğunu söyledi.
Yağ aldırma (liposuction) operasyonlarıyla ilgili bilgi veren Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Vücudunun şeklinden rahatsızlık duymayan kişi sayısı oldukça düşüktür. İnsanların büyük bir bölümü vücutlarının belirli bölgelerinden dolayı ciddi rahatsızlıklar yaşarlar. Özellikle vücudun karın veya da basen bölgesinde biriken yağlarından, dizlerinin kalınlığından veya büyük kalçalarından birçok kadın şikayetçidir. Tabii erkeklerde ise bu durum çoğunlukla göbek çevresindeki can simidi gibi oluşan fazla yağ birikimi şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bu kadın ve erkekler uzun yıllar ya da dönemler boyunca bu fazla yağlardan kurtulmak amacıyla diyet, egzersiz ve diğer birçok yöntemi deneyip başarılı olamamışlardır. Kilolu olmayan insanlarda bile bu tür bölgesel yağlanmalar estetik açıdan oldukça kötü görüntüler ortaya çıkarmaktadır. Bu egzersiz ya da diyetle yakılması artık imkansız hale gelmiş olan yağlardan kurtulmak için yapılabilecek en doğru tercih yağ aldırma yani diğer adıyla liposuctiondır” dedi.
“HER İNSAN LIPOSUCTION YAPTIRAMAZ”
Kimlerin liposuction ameliyatı için uygun olabileceği konusunda ise Dr. Nazmi Bayçın önemli açıklamalar yaptı. Bayçın açıklamasında, “Öncelikle liposuctionın bir kilo verme yöntemi olmadığını bilmek lazım. Bu ameliyat bölgesel olarak vücutta biriken fazla yağların alındığı bir vücut şekillendirme operasyonudur. İnsanlar bu durumu tam olarak anlayarak liposuction ameliyatını talep etmelidir. Öncelikli olarak ilk şart kişinin sağlıklı olmasıdır. Kilolu olmayıp ancak vücutlarının belirli bölgelerinde fazla yağlanma olan kişiler liposuction için aslında en uygun insanlardır. Bu operasyon kilo vermek amacıyla yaptırılmamalıdır. Sık bir şekilde kilo alıp veren insanların vücutlarında belirli bölgelerde oluşan şekil bozukluklarının düzeltilmesi için de liposuction doğru bir tercihtir. Liposcution ameliyatlarından sonra deri altında yer alan yağ dokusu çıkarıldığı için sonrasında deri kendi elastikiyetiyle gerilir ve geçmişteki gergin halini alır. Tabii bunun gerçekleşmesi derinin elastikiyetini kaybetmesi nedeniyle 45 yaşından sonraki dönemlerde oldukça zordur. Bu yaşlardan sonra yapılan liposuction operasyonlarının akabinde deride çeşitli sarkmalar meydana gelebilir. Liposuction ameliyatlarında yaşınız ve derinizin mevcut elastikiyeti de önem taşımaktadır. Bu operasyon için doğru hastada doğru teknik uygulandığında ise oldukça yüz güldüren sonuçlar ortaya çıkmaktadır” şeklinde bilgi verdi.
LIPOSUCTION KALICI BİR ÇÖZÜM SAĞLAR MI?
Opr. Dr. Nazmi Bayçın liposucton ile bölgesel yağlanmalara karşı kalıcı bir çözüm sağlanıp sağlanamayacağı konusunda ise şunları söyledi: “Vücudumuzdaki yağ hücrelerinin sayısı 9-10 yaşından sonra artmaz ve sabit kalır. Bu yaştan sonra bu hücrelerin sayısı artmazken her hücrenin depoladığı yağ miktarının artıp azalmasına göre kilo alıp veririz. Liposuction operasyonu sırasında ise yağ fazlalığının meydana geldiği bölgedeki yağ hücrelerinin büyük bölümü çıkarılır. O hücreler artık orada olmadıkları için artık yağ depolama işlemi gerçekleştiremezler. Tabii onların yerlerine yeni hücreler de gelmeyecektir. Gerçekleştirilen ameliyat sonrasında kilo alsanız bile sadece vücudunuzun tamamı ne kadar kilo almışsa vücudunuzun bu bölgesi de ancak o kadar kilo alabilir. Kısaca bölgesel bir yağlanma oluşmaz ve vücudunuzda herhangi bir şekil bozukluğu da meydana gelmez.”
OPERASYON SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ
Dr. Nazmi Bayçın operasyon sonrası iyileşme dönemi ile ilgili olarak da, “Ameliyattan sonra vücudun yağ alınan bölgesinde şişlik ve morarmalar görülecektir. Operasyonun gerçekleştirildiği bölge, burada meydana gelen şişlikler sebebiyle yağ alınmamış gibi görünür. Tabii bu şişlikler 15-20 günlük bir dönemde iyice iner. Bu dönemden sonra ise vücudunuzdaki değişim ortaya çıkmaya ve düzgün vücut hatlarınız belirmeye başlar. Morluklar da operasyon sonrasındaki 10-15 gün içinde iyice iyileşir. İlk 4 hafta boyunca bir korse veya sıkı bir çorap giymeniz dokuların şekillenmesi ve oturması için gerekir. Vücut şeklinizin tam olarak oturması ise 3 ay kadar sürecektir” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.