LÂDİK’TEN HALEP’E YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

LÂDİK’TEN HALEP’E YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

Suriye'de aylardır abluka altındaki Halep’e yönelik İnsan Hak ve Hürriyetlerinin (İHH) başlattığı insani yardım tırı Lâdik’ten uğurlandı.

A+A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Samsun Şubesi’nin organize ettiği, Lâdik İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) temsilcisi Mehmet Eren’in aracılığıyla yardımsever vatandaşlardan temin edilen 1 tır dolusu un Ladik Meydanı’nda, Cuma namazının ardından düzenlenen törenle dualar eşliğinde uğurlandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Samsun İnsani Yardım Vakfı Onursal Başkanı Hüseyin Mutlu konuşmasında; Ladikliler bütün hassasiyetlerini koruyup mazlum halkların ellerinden tutmaya devam ediyor. Allah sizlerden razı olsun. ‘Endişelenme Biz Varız. Türkiye Var.’ sloganıyla yola çıkarak bu mazlum halka varlığımızı hissettirdik. Ortadoğu’da gerçekten bütün insanların beklentileri Türkiye’den. Hafta sonu Halep’teydik. Biz 5000 araç vardık. 1500 tırda bölgede vardı. Halep’te patlayan bomba ile Beşiktaş’ta patlayan bombanın hiçbir farkı yok. Ölen bizim insanımız. Allah rahmet eylesin. Bizim gidecek yerimiz yok. Suriyeli, Afrikalı bize sığınabilir ama Türkiye’nin sığınabileceği hiçbir yer yok. Birlikteliğimizi daha fazla koruyalım. Mazlumların, yok edilmeye çalışılan insanların yanında olmak, elinden tutmak ve onlara sahip çıkmak zorundayız. Kampanyaya duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Yurt dışından bile yardımlar geldiğini dile getiren İHH Ladik Temsilcisi Eren, " Kampanyamız devam edecek. Herkesin bu yardımlarda emeği var. Tırımızda un ve ilaç yüklü. Belediyemiz ve Diyanet yardım kampanyalarına devam ediyor. Bu tırın Halep'teki kardeşlerimize umut olmasını diliyorum." dedi.

Yardım tırı ilçe meydanında yapılan duanın ardından yola çıktı.

lÂdik’ten-halep’e-yardim-tiri-yola-cikti.JPGlÂdik’ten-halep’e-yardim-tiri-yola-cikti-001.JPGlÂdik’ten-halep’e-yardim-tiri-yola-cikti-002.JPG

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.