Ladik'de Kadir Gecesi Çoşkusu

Ladik'de Kadir Gecesi Çoşkusu

Ladik Belediyesi, Ramazan ayının kutlu gecesi olan Kadir Gecesi dolayısıyla teravih namazı sonrasında halkla bir araya geldi.

A+A-

Belediye Başkanı Selim Özbalcı da Avcı Sultan Mehmet Cami’ndeki Kadir Gecesi coşkusuna ortak oldu. Özbalcı, namaz sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek büyük, küçük herkesle sohbet etti.

Ramazan ayının son günlerine gelindiğini ve dinimizde büyük bir öneme sahip olan mübarek Kadir Gecesi’nin İslam dünyasına hayırlar getirmesini dileyen Başkan Özbalcı, “Hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi hazzın ve ilahi aşkın doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü yaşarken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevinç ve heyecanı içerisindeyiz. Rabbim niyetlerimizi ve dualarımızı kabul etsin. Bizi en faziletli geceye, Kadir Gecesi’ne tekrar ulaştıran Rabbimize şükürler olsun. Değerli Ladiklilerin ve tüm İslam Alemi’nin Kadir Gecesi mübarek olsun” dedi.

Belediyenin yapmış olduğu uygulama ile de açıklama yapan Özbalcı, “Mübarek geceler, Ramazan ayı ve bayram günleri, manevi hislerimizin zirveye çıktığı gönül dünyamızın ferah bulduğu vakitlerdir. Bu vakitler de yalnızca merasim ve ibadetler değil, aynı zamanda bu manevi değerlere uygun bazı semboller de ortaya çıkmış ve kültürümüzün bir parçası olmuştur. İşte bizde Ladik Belediyesi olarak bu sembolleri kullanıp, kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak adına halkımıza kandil simidi ve ballı süt ikram ediyoruz. Kandil geleneği bizlere Osmanlı’nın güzel bir mirasıdır. Bu özel mirası koruyup, kollamakta bizlerin görevidir” ifadelerini kullandı.

Belediyenin organizasyonu cemaatin takdirini toplarken, vatandaşlar ikramlarından dolayı Belediye Başkanı Selim Özbalcı’ya teşekkür ettiler.

kadir-gecesi-belediyenin-ikrami-21.06.2017-(1).jpgkadir-gecesi-belediyenin-ikrami-21.06.2017-(4).jpgkadir-gecesi-belediyenin-ikrami-21.06.2017-(6).jpgkadir-gecesi-belediyenin-ikrami-21.06.2017-(7).jpgkadir-gecesi-belediyenin-ikrami-21.06.2017-(12).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.