LADİK 15 TEMMUZ’UN GURURUNU İLÇE MEYDANINDA YAŞADI

LADİK 15 TEMMUZ’UN GURURUNU İLÇE MEYDANINDA YAŞADI

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Ladikliler, ilçe meydanında düzenlenen programla bir araya gelerek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü şehitlerimiz için yapılan dualarla andılar.

A+A-

Hafta boyunca şehit kabirlerinin ziyaretleri, şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar yapılırken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü şehitlerimizi anma programı ile taçlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, şehitlerimiz ruhuna Kur’an-ı Kerim okunup, dualar yapıldı. 15 Temmuz’u anma etkinliği protokol konuşmaları ile devam etti. 

Ladik Belediye Başkan Vekili Celal Tuzcu, ilçe halkına yaptığı konuşmasında 15 Temmuz günü FETÖ’nün kanlı darbe günü Türk halkına ve devletin kurumlarına yaptığı kanlı saldırılardan bahsederek, “15 Temmuz günü hainlerin hesaplayamadıkları bir şey vardı. O da yüce Türk Milleti’ydi. Türk Milleti, kutsal değerleri olan vatan, bayrak ve devlet için canını, malını verir fakat ülkesinden bir çakıl taşını dahi kimseye vermez. Kardeşlerim! Bizler bu ülkede Türkü, Kürdü, Alevisi, Sunnisi, Çerkezi, Gürcüsü hep birlikte yaşıyor, aynı havayı soluyor ve aynı suyu içiyoruz. Bizler bir oldukça, kardeş oldukça; dünya da hiçbir güç bizi yıkamaz ve yenemez. Allah vatanımıza, milletimize bir daha böyle acılar göstermesin ve yaşatmasın. Kıymetli Hemşerilerim! Biz asırlarca binlerce şehit vermiş, binlerce gazileri olan bir ecdadın torunlarıyız. Ey! Katil Amerika, Siyonist İsrail, ikiyüzlü Avrupa, size vatanın şirin bir ilçesinden sesleniyorum. Türk’ün; Alparslanları, Fatih Sultan Mehmet Hanları, Sultan Abdülhamit Hanları, Mustafa Kemal Atatürkleri ne de Ömer Halis Demirleri bitmez. Türk, asla esareti kabul etmez. Türk, asla boyun eğmez. Çünkü ölürsem şehit, kalırsam gazi şuuruyla yoğrulmuş mayamız. Siz imansızlar bunu anlayamazsınız. Bu duygu ve düşüncelerle;15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, vatan için şehadete yürümüş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Anma programı, ilahiler, şiirler ve hain darbe girişiminin yer aldığı videoların izlenilmesiyle devam ederken, vatandaşlarımıza da çeşitli ikramlar yapıldı. Saatler 00:13'ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de tüm camilerimizden şehitlerimiz için selalar okundu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.