KYK dostluk ve spor şenliği

KYK dostluk ve spor şenliği

Samsun’da düzenlenen ‘KYK Dostluk ve Spor Şenliği’, bine yakın öğrencinin katılımı ile başladı.

A+A-

7 branşta mücadele edecek gençlere başarı dileklerinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gençlerimize her zaman ülkemizin geleceği gözüyle bakıyoruz. Bu nedenle tüm yatırımlarımızı onlara daha güzel bir gelecek hazırlamak için yapıyoruz” dedi.

BİNE YAKIN KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİ MÜCADELE EDİYOR
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordine ettiği Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü, Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Atakum Gençlik Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘KYK Dostluk ve Spor Şenliği’, birbirinden çekişmeli mücadelelerle başladı. Bilek güreşi, yüzme, satranç, masa tenisi, voleybol, basketbol ve futbol branşlarının yer aldığı spor şenliğinde bine yakın kız ve erkek öğrenci spor yapma imkanı bulacak.

TAKIM SPORLARINDA KAYITLAR SÜRÜYOR
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın himayelerinde gerçekleştirilen 18-25 yaş arası gençlere hitap eden spor şenliği sayesinde, Samsun Yüksek Öğrenim KYK öğrenci yurtlarında konaklayan gençlerin spora yönlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca müsabakalar sonrasında gençlerin sürekli spor yapma bilinci kazanması da hedefleniyor. 12 Mart’ta başlayan ve 30 Nisan’da sona erecek olan spor şenliğinde en çok ilgi çeken mücadeleler bayan bilek güreşi kategorisinde oldu. Spor şenliğinde yer alan voleybol, futbol ve basketbol branşlarında ise kayıtlar devam ediyor.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ: “TÜM YATIRIMLAR GENÇLER İÇİN”
KYK Dostluk ve Spor Şenliği’ne katılan gençlere başarı dileklerinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Gençlerimize her zaman ülkemizin geleceği gözüyle bakıyoruz. Bu nedenle tüm yatırımlarımızı onlara daha güzel bir gelecek hazırlamak için yapıyoruz. ‘Spor Kenti Samsun’ sloganı ile çıktığımız yolda KYK öğrenci yurtlarında kalan gençlerimizin de sporun içerisinde yer almaları bizleri ayrıca mutlu etti. 7 branştan oluşan bu spor şöleninde kazananın dostluk ve kardeşlik olmasını temenni ediyorum. Öğrencilerimiz sadece KYK yurtlarında konaklamıyor artık,sosyal, kültürel faaliyetlerden sanatsal ve sportif faaliyetlere kadar birçok alanda etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz eğitimlerini sürürken bir yandan da çeşitli etkinliklere katılarak kendilerini geliştiriyorlar."

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.