KYK Borç Faizleri silindi!

KYK Borç Faizleri silindi!

KYK borç faizleri ile ilgili 25 Kasım 2022 Cuma günü gerçekleştirilen Öğrenim Kredisi Borçlarında Yeni Dönem Bilgilendirme Toplantısı'nda Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapıldı

A+A-

KYK borç faizleri ile ilgili 25 Kasım 2022 Cuma günü gerçekleştirilen Öğrenim Kredisi Borçlarında Yeni Dönem Bilgilendirme Toplantısı'nda Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapıldı.

Bakan Kasapoğlu 1 milyon 392 bin 629 öğrencinin merakla beklediği gelişmeyi duyurdu. KYK borç faizleri ile ilgili merakla beklenen son dakika açıklaması bugün Bakan Kasapoğlu tarafından yapıldı. 1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar TL'lik borcunun kaldırıldığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun KYK borç faizleri konusunda yaptığı açıklamanın ayrıntıları araştırılmaya devam ediliyor. Başkan Kasapoğlu: Öğrenim Kredisi Borçlarında Yeni Dönem Bilgilendirme Toplantısı'nda "1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık borcu kaldırıldı."

KYK borç faizleri ile ilgili konuşan Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan açıklama şu şekilde:"Cumhurbaşkanımız yaz başında müjdeyi paylaşmıştı. Öğrenim kredilerindeki geri ödemedeki ilave tutarın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Meclis açılır açılmaz 1961'de yapılan bu kanun tamamen değiştirildi. Öğrenim kredisi borcu neyse geri ödeme de öyle olacak. Gençler aldıklarının üzerine ilave fark ödemeyecek. Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oluyor. Borcu vergi dairesine bildirilen borçlular için de HMB ile iletişim içindeyiz. Ödenmeyen taksitlerden endeks tutarları tahsil edilmeyecek."

 

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.