Kut’ül Amare Zaferi’nin 108. Yıldönümü Bafra’da Kutlandı

Bafra’da Kut’ül Amare Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Bafra’da Kut’ül Amare Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle kutlandı.

Kut'ül Amare Zaferi’nin 108. Yıl dönümü nedeniyle Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde kutlama programı tertip edildi.
Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan Kut’ül Amare Zaferi kutlama programı Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in katılımlarıyla kutlandı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi mezun öğrencilerinden Muhammed Önel’in Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni  Ömer Şenel  tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.
Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni  Ömer Şenel yaptığı konuşmada,’’ Şanlı tarihimiz , millet olarak kazandığımız büyük zaferlerle doludur. Büyük zaferleri hatırlamak ve anmak , milletlere güç verir. Moral kazandırır. Milletlerin büyük işler yapma cesaretine sahip olmasını sağlar. Kut’ül Amare , 1. Dünya savaşında milletimizin her türlü imkansızlığına rağmen İngilizlere karşı Çanakkale’den sonra elde ettiği 2. büyük ve şanlı zaferdir. Kut’ül Amere ruhu , duruş, şeref , iman, cesaret , adanmışlık, bu topraklara sevdalı olmaktır.‘’dedi.
Konuşmanın ardından sinevizyon gösterisi yapıldı. Şiirlerin okunmasını  ardından Bağlam eşliğinde türküler söylendi. ‘’Çöle Yazılan Zafer’’ adlı tiyatro gösterisinin ardından program sona erdi. Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kutlanan Kut'ül Amare Zaferi, içeriği ve sunumuyla da izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.
 Programa Bafra  Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü, sivil toplum örgütü temsilcileri,  okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

kutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-001.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-002.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-003.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-004.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-005.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-006.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-007.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-008.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-009.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-010.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-011.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-012.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-013.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-014.pngkutul-amare-zaferinin-108-yildonumu-bafrada-kutlandi-015.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.