Kuş Cenneti Her Mevsim Güzel

Kuş Cenneti Her Mevsim Güzel

Samsun’un Alaçam, Bafra ile 19 Mayıs ilçelerinin sınırlarında bulunan, Kızılırmak’ın Karadeniz’e döküldüğü bölgenin de içinde bulunduğu 56 bin hektar alanı kaplayan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Türkiye’nin önemli sulak alanlarının başında geliyor.

A+A-

 Türkiye’deki nadir subasar ormanlardan birisi olan Galeriç Ormanlarının macera ve doğa turizmcileri için alternatif olduğu, fauna ve flora bakımından da ayrı bir özelliğe sahip olduğu belirtildi. İrili ufaklı çok sayıdaki gölü, sazlık alanları, ender subasar ormanları ile 12 bin hektarı bulan sulak bölgesi ve barındırdığı canlı türleriyle Türkiye’nin önemli doğal sistemlerinden birini oluşturan deltada bugüne kadar yaklaşık 143 türün ürediği belirlendi. Delta, biyoçeşitlilik, kuş göç yolları üzerindeki konumu, barındırdığı habitatlar gibi özellikleri ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunuyor.

kus-cenneti-her-mevsim-guzel-2.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel-144.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel1.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel3.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel4.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel7.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel8.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel9.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel10.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel11.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel12.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel15.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel22.jpgkus-cenneti-her-mevsim-guzel111.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum