Kuş cenneti değere bindi

Kuş cenneti değere bindi

Yıllardır kaderine terkedilmiş halde duran kuş cenneti Büyükşehir yasası ile birlikte değerlendi.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni gezdirdi. 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dünyanın en büyük sulak alanlarından birisi olan Bafra ilçesindeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni bir taraftan yasak avcılık yapanlardan korumaya çalışırken bir taraftan da deltanın dünya mirası listesine girmesi yolunda her adımı atıyor.
Avrupa Kuş Alanları Envanteri'ndeki en önemli 4 kriterden 3'üne sahip olan Kızılırmak Deltası'nda Samsun protokolünü ağırlayan Başkan Yılmaz, deltada yaptıkları tüm çalışmaları protokole yerinde gösterdi. Kıl çadırdaki yöresel lezzetleri de tadan protokol üyeleri ardından botla avcıların balık avı esnasında yangın çıkartarak deltadaki canlılara zarar verdikleri adayı gezdi.

KUŞ CENNETİ SAMSUN'A BİR DÜNYA MİRASI
Adada yapılacak çalışmalar hakkında konuklarına bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kuş Cenneti’nin Samsun’a bir dünya mirası olduğunun altını çizerek buranın dünya turizmine kazandırılması için canla başla çalıştıklarını söyledi. Kuş Cenneti'ndeki incelemeye Samsun Valisi İbrahim Şahin başta olmak üzere, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat Özer, Samsun Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Sefer Arlı, Mustafa Yurt, Zennube Albayrak ve çok sayıda kişi katıldı.

kus-cenneti.jpgkus-cenneti-001.jpgkus-cenneti-002.jpgkus-cenneti-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.