Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Bafra'dan Meşaleler Eşliğinde Coşkuyla Geçti

​​​​​​​Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON)  tarafından Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına ithafen Samsun’dan başlayıp Ankara’da sona erecek “Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” Samsun’da Tütün İskelesinde düzenlenen etkinlik ile start aldı.

A+A-

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON)  tarafından Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına ithafen Samsun’dan başlayıp Ankara’da sona erecek “Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” Samsun’da Tütün İskelesinde düzenlenen etkinlik ile start aldı.
Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun Tütün İskelesi’nden karaya ayak bastığı noktadan başladı. Cumhuriyet’in ilk meclis binasında son bulacak turda, onlarca profesyonel bisikletçi 4 etapta yarışacak. Etkinlik kapsamında Samsun’dan hareket eden milli bisikletçiler 4 günün sonunda Ankara’ya ulaşacak.SAMKON tarafından Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına ithafen organize edilen Kurtuluş Yolu Bisiklet turu Bafra'dan geçerken Yakıntaş Mahallesi mevkiinde anlamlı ve vefalı bir organizasyona imza atıldı.
İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu ve yönetim kurulu, İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Onur Karagöz ve yönetim kurulu, İstanbul Bafra Yakıntaş Köyü Derneği Başkanı Ahmet Karagöz ve yönetim kurulunun organizesi ile yapılan karşılamada Yakıntaş Mahallesi köprüsü üzerinde toplanan Yakıntaş Mahallesi sakinleri bisiklet sporcuları geçerken ellerinde Türk bayrakları ile konfetiler patlatarak, çiçekler attılar. Köprünün altında bulunan gençler ise meşaleler eşliğinde sporcuları uğurladılar.
Yakıntaş Mahallesi köprüsü üzerine gelen Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON ) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı , SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kocabaş, İstanbul Bafra Dernekler Federasyon (BADEF) Genel  Başkanı Mustafa Hacıoğlu Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu ile ilgili anlamlı karşılama düzenleyen Yakıntaş Mahallesi sakinlerine ve organizeyi düzenleyen İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu ve yönetim kurulu, İstanbul Bafraspor Kulibi Başkanı Onur Karagöz ve yönetim kurulu, İstanbul Bafra Yakıntaş Köyü Derneği Başkanı Ahmet Karagöz ve yönetim kuruluna  teşekkür ettiler.
İstanbul Genç Bafralılar Derneği Başkanı Eren Keskin,’’ Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun Tütün İskelesi’nden karaya ayak bastığı noktadan başladı. Cumhuriyet’in ilk meclis binasında son bulacak turda, onlarca profesyonel bisikletçi 4 etapta yarışacak. Etkinlik kapsamında Samsun’dan hareket eden milli bisikletçiler 4 günün sonunda Ankara’ya ulaşacak. ’dedi.
İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Onur Karagöz ise yaptığı açıklamada, ’Samsun’da SAMKON olarak Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun ilki gerçekleşti. Gelecek sene ise bu organizasyon uluslararası boyutta yapılacak.  Sadece Türkiye ile sınırlı değil, dünya çapında olacak. Bugünkü heyecan ve desteklerle birlikte gelecek seneye de şimdiden hazırlanacağız. Bizlerde doğduğumuz topraklar olan Bafra’nın Yakıntaş Mahallesi mevkiinde bisiklet sporcularına bir sürpriz yaparak karşılama töreni düzenledik.” diye konuştu.
İstanbul Bafra Dernekler Federasyonu (BADEF) Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu,’’ 4 gün sürecek olan bisiklet turunda; 4 etapta, 100 bisikletçi 600 kilometre pedal çevirecek. Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu organizasyonu ile çocuk bisikletçiler de kendi yaşıtlarıyla 1 kilometre pedal çevirerek yarıştı. SAMKON ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler, vatandaşlar tarafından da yoğun ilgiyle karşılaştı.’’dedi.
SAMKON Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kocabaş,’’ Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, toplam 600 km uzunluğunda olup, Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlere sahip bölgeleri kapsayacak şekilde 4 gün 4 etap halinde devam edip, Kahramankazan’da sonlanacak. Tur boyunca kurulacak etkinlik ve kültür çadırları, konserler, Milli Mücadele ruhunu yeniden canlandıracak ve genç nesillere bu önemli dönemi aktaracak bir platform sunacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederken, Yakıntaş Mahallesi sakinlerine de böyle güzel bir karşılama için teşekkürlerimizi sunmak isteriz.’’dedi.

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON ) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı,’’ Etkinliğimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesi bizim için de ayrıca bir keyif oldu. Memleketimiz açısından da güzel bir etkinlik oldu. Valimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve milletvekillerimiz ile birlikte resmi törenlerin ardından buradaki etkinliğimize katıldık. İlk önce hep beraber profesyonel bisikletçilerimizi yollarına uğurladık. Sonra da 5, 7, 9 ve 13 yaşlarındaki miniklerimizi bisiklete heveslendirmek için güzel bir yarışma düzenledik. Yoğun bir ilgiyle etkinliklerimiz devam ediyor. Bisiklet turundan bugün startı verilen ilk tur olan Samsun-Havza etabının (161 km) yanı sıra Havza-Amasya (126 km), Amasya-Çorum (123 km) ve Çankırı-Ankara (151 km) etabı ile devam edecek. 4 gün ve 4 etabın sonunda sporcular Kahramankazan’da düzenlenecek final programında ödüllerine kavuşacaklar.’’diyerek sözlerini tamamladı.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON)  tarafından Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına ithafen Samsun’dan başlayıp Ankara’da sona erecek “Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” Samsun’da Tütün İskelesinde düzenlenen etkinlik ile start alan ve Bafra’dan geçerek Kolay istikametinden Kavak-Havza’ya giden bisiklet sporcularına ve SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetim kuruluna Bafralılar adına teşekkürlerimiz sunmak isterim.’’dedi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı ise bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ettikten sonra SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve yönetim kuruluna teşekkür etti.
Vekil Kırcalı,’’ Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Cumhuriyet’in meşalesinin yakıldığı Samsunumuzdan, kuzeyin yıldızından Ankara’ya Gazi Meclisimize kadar gidecek olan bu bisiklet turunda tüm sürücülere kazasız sürüşler ve iyi pedallamalar diliyorum. Kuzeyin Yıldızı Samsun’dan tüm Türkiye ve Ankara’ya selam olsun. Turumuz, hayırlı uğurlu olsun.’’dedi.

 

30 Ağustos Bisiklet Turu yarışmacıları  Bafra'dan geçtiler

30 Ağustos Bisiklet Turu yarışmacıları Bafra'dan geçtiler

Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Bafra'dan Meşaleler Eşliğinde Coşkuyla Geçti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.