KÜRSÜ YERİNDEN ÇIKTI

KÜRSÜ YERİNDEN ÇIKTI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın törende konuştuğu kürsünün üst kısmı yerinden çıktı. Bakan Kılıç bunun üzerine, “Müteahhit işini de böyle yapmaz inşallah” diye espri yaptı.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan Atakum Gençlik Merkezi’nin temeli, Bakan Suat Kılıç’ın katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Bakan Kılıç, elini koymaya çalıştığı kürsünün üst düzeneğinin yerinden çıkması üzerine, “Müteahhit işini de böyle yapmaz inşallah. Nerede müteahhit. Valla kürsünün kenarına bastırdım yerinden çıktı. Yaptığın işe bakacağım bundan sonra. İki kere dikkat edeceğim ona göre" diyerek espri yaptı. 
2020 yılında İstanbul'un olimpiyat kenti olacağını söyleyen Bakan Kılıç, "Geçen hafta İstanbul'da çok yoğun bir olimpiyat gündemi yaşadık. Kısmet olursa, Allah nasip ederse 2020 yılında İstanbul'u tarihinde ilk defa olimpiyat kenti yapacak bir büyük hamleyi de sürdürüyoruz. Olimpiyat kenti İstanbul olduğunda Türkiye'nin her tarafından her branşta sporcuların yetişerek, adım adım güçlü yarınlar için öne çıkması lazımdır. Bu genç arkadaşlarımız evlatlarımız ve onların antrenörleri, bütün bu çabalar arzu edilen Türkiye'yi kurmamıza imkan sağlayacak. Hayalimiz söyleyeyim. Bütün öğrencilerin ve gençlerin okul dışı zamanlarda, sırtında spor çantası eşofmanı ve spor ayakkabılarıyla, salonlara, havuzlara, yürüyüş parkurlarına yürüyerek koşarak gittikleri bir Samsun bir Türkiye'dir. Spora atılan her adım, sağlık harcamalarından tasarruf demektir. Bu artık dünyanın gördüğü bir gerçektir” dedi.
Paris'te yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 12 yüzücünün 23 tane Türkiye rekoru kırdığına dikkat çeken Kılıç, “23 tane Türkiye rekoru kırmalarına rağmen Fransa’dan bir tanecik bronz madalya bile getiremediler. Çünkü rekorlar Türkiye düzeyinde, dünya düzeyinde olacak ki madalyalar beraberinde gelsin. Bunlar nasıl olacak, açtığımız tesisler sayesinde olacak” şeklinde konuştu.
Demokratik açılım sürecine de değinen Bakan Kılıç, “İçimizde bulunduğumuz demokratik açılım sürecinde anaların yüreği yanmasın, memleket daha fazla yangın yerine dönemesin, hiç kimse ‘Türkiye'de terör var, Türkiye’de kan var, Türkiye’de gözyaşı var’ demesin, Türkiye yatırım yapılabilir ülke olmaktan uzak gösterilmesin, milli gelirimizin önemli bir kısmı terörle mücadeleye terk edilmesin diye milletçe büyük bir mücadele yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAMSUN HER ALANDA BİR SPOR KENTİ HALİNE GELİYOR”
“Atakum’daki olimpik yüzme havuzunun ben isterdim ki bugün açılışını yapayım” diyen Bakan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: 
“Ama birileri iş yapmak ister, birileri kendi elindeki arsaları, yeşil alanları, otopark arazilerini satar ama devletin elindeki diğer arsaları, arazileri, spor tesisi yapılacak arazileri de yeşil alan yapmaya park yapmaya kalkar. Bu yönetim mantığını ben anlayamadım doğrusu. Eğere bu ilçenin gerçekten yeşil alana, sosyal donatıya ihtiyacı varsa, otoparka ihtiyacı varsa o zaman mülkiyete yerel yönetimde olanları satmamak lazım. Yok, eğer ihtiyaç yoksa, diğer bakanlıkların kamu yatırımlarına da engel olmamak lazım. Bakın spor salonuna Atakum’da yer bulamadık. İlkadım-Atakum arasında İlkadım Kampüsü’nün bahçesine yaptık. Spor salonunu bitiriyoruz. Bu gençlerimiz için bunlar lazım. Canik’te jimnastik salonunun bitirdik. Samsun her alanda bir spor kenti haline geliyor. 8 bin 300 kişilik spor salonu için harcadığımız kaynak 30 milyon liranın üzerinde. Stadyum Samsun’un ihalesini yaptık. Tabelası da dikildi. Şimdi uygulama projeleri çiziliyor. Toplamda 127 milyon liralık bir proje. Bölgenin en modern ve en güzel stadı olacak. 2015 sezonuna inşallah Stadyum Samsun bütün üniteleriyle birlikte yetişmiş olacak.”
Törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise şunları kaydetti: 
“Nüfusumuz yüzde 46’sı 29 yaş altında oluşuyor. Okul öncesi ilk ve orta öğretimde 255 bin öğrenciye sahibiz. Yüksek öğretimde OMÜ'de 42 bin 689 öğrenci, Canik Başarı Üniversitesi'nde ise 328 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Bu gençlerimizin gelişiminde bu gençlik merkezlerinin önemli katkısı olacaktır.”
Konuşmalardan sonra Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından yapılan duanın ardından butona basılarak Atakum Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı. Törende ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.