Kurdaki % 40’lık düşüş şuan inşaat sektörüne yansımadı

Kavak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, bafra55.net haber sitesine yaptığı açıklamada inşaat sektöründe ki dalgalanmaları anlatarak, kurda ki düşüşün henüz kendilerine yansımadığını söyledi.

A+A-

Kavak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak İnşaat sektörü ülkemizin ve sektörümüzün lokomotifi diyebileceğimiz hemen hemen her evde olmasa da iki evde bir tane mutlaka bir çalışanın ferdi olan İstihdam yaratan bir sektör olarak tanımlaya biliriz. Sektörde kurdaki dalgalanmalardan dolayı fiyat istikrarsızlığı yaşanmasından ötürü ciddi sıkıntılar yaşadığımız bir gerçektir.   Kurdaki düşüş direkten sektörümüze yansıdı. Mutlaka dolaylı olarak olmuş olsa bile, gelecek zamlardan direk önüne geçmesiyle birlikte aşağı yönlü bir ivme söz konusudur.

Farklı ürünlerde yine aynı şekilde yüksek fiyatlarla almış olduğumuz ürünleri kullanmamızdan dolayı, bizim sektörümüz genelde ortalama en küçük projeler bir yıl süren projelerdir.

Gelen zamlardan direk olarak halkımıza konutu %20 daha uyguna elde etmesi kesinlikle mümkün.

Kısa vadede %20’lerden bir bir buçuk ay sonra %3o’ları belki üç dört ay sonra stoklarımızdaki malzemelerimiz eridikten sonra  %40’ları görmemiz söz konusu olacaktır. İnşaat sektörü özellikle Bafra gibi şehrimiz gibi yerlerde kesinlikle ve kesinlikle bir lokomotif görevi görmektedir.

Arz talep meselesinden dolayı inşaat sektörümüz halkımız nasıl uygun daireye kavuşabilir?

Halkımız önce ayağını yorganına göre uzatıp, ihtiyacına göre konut almasını öğrenmelidir.

Bu gün birçok aileye bakmış olduğumuzda, eşlerden oluşan çekirdek ailemiz, çocuklarımız iki yılda 3 yılda gelecek diye ihtiyacından fazla metrekarelere sahipler. 

Hiçbir ferdimiz hayatının en verimli döneminin on beş yirmi yılını borç ödeyerek geçirmemesi için kendilerine tavsiyelerimiz ihtiyaçlarına ve ellerindeki bütçelere göre daire almalarını tavsiye ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.