KURBANLIK İTHAL EDİLMEYECEK

KURBANLIK İTHAL EDİLMEYECEK

Bafra Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Kurbanlık ithal edilmeyecek” açıklamasının besicilerin yüreğine su serptiğini belirtti.

A+A-

Erdal Doğan yaptığı açıklamada, “Devletimiz üretici üzerinde, destekleme ve denetleme mekanizmasını sürdürdüğü müddetçe ülke hayvancılığı normale döner ve gelişir. Et fiyatları geçen yıla oranla artmadı. Ancak girdilerde ortalama yüzde 60 oranında bir artma oldu. Canlı hayvan fiyatları aynı. Piyasaya bu yıl fazla hayvan sürüleceğinden dolayı fiyatın geçen yıl ile aynı kalacağını tahmin ediyoruz” dedi.
Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, iç pazarda çok fazla yetişkin hayvan olduğu için ithalata ihtiyaç duyulmadığına işaret ederek, ithalatın yapılması halinde fiyatların çok daha aşağılara düşeceğini, devletin kurbanlık ithal etmemesinin et fiyatlarına balans ayarı anlamına geldiğini, bu nedenle canlı kurbanlık büyükbaş kilogram fiyatının 10-11 lira, kurbanlık koç kilogram fiyatının 14-16 lira aralığında bulunduğunu kaydetti.
Başkan Doğan, devletin tarım politikasını yerinde bulduklarını da dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.