KURBAN SATIŞLARI ÇOK DÜŞÜK

KURBAN SATIŞLARI ÇOK DÜŞÜK

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Bafra’da kurulan hayvan pazarlarında üreticiler satışların düşük olmasından yakındı.

A+A-

Bafra Belediyesi tarafından hizmete açılan hayvan pazarlarında, görücüye çıkan kurbanlık hayvanlar alıcılarını bekliyor. Vatandaşlar hem kurbanlık almak hem de fiyat araştırmak için hayvan pazarlarını ziyaret ediyor. Çoğu vatandaş henüz erken olduğunu düşünse de bazıları pazarlıklarını yaparak kurbanlıklarını evlerine götürmenin hesabını yapıyor.
Bafralı üretici Necati Azer, “Büyükbaş kurbanlık hayvanların canlı kilosunun 6 yüz lira ile 700 lira arasında değişiyor. Fiyatları sormak için gelen vatandaşlar var ancak henüz kurbanlık hayvan alan yok. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte satışların artmasını bekliyoruz. Fiyatları vatandaş pahalı bulabilir ama et hesabı yaptıklarında fiyatların makul olduğunu görecekler” dedi.
İlginç görüntülerin rastlandığı pazarda satışların düşük olması nedeniyle satıcılar çareyi hisseli satışlarda arıyor. “Bir dana için 2 kişi lazım”, “Bir dana için 1 kişi lazım” yazılı pankartlar dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.