KURAKLIK BARAJ KÖYLERİNİ DE VURDU

KURAKLIK BARAJ KÖYLERİNİ DE VURDU

Ülke genelinde kuraklığın yaşandığı bugünlerde Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Altınkaya Barajı kenarında bulunan Kıratbükü köylüleri, barajın derinlik olarak yaklaşık 30 metreye yakın çekildiğini, kuraklığın tarımı etkilediğini ve verim alamama korkusu

A+A-

Kıratbükü köyünde yaşayan 59 yaşındaki Selahattin Yılmaz, kuraklık nedeniyle zor günler yaşadıklarını, yağmur yağmaması durumunda çiftçiyi zor günlerin beklediğini ifade etti. Yine aynı köyde yaşayan 60 yaşındaki Faik Yılmaz ise bu yıl ki kadar bir kuraklık yaşamadıklarını, barajın kurulduğu günden bugüne 30 yıldır bu kadar azalmadığını belirtti.
Yine baraj kenarındaki köylerden olan Oymaağaç köyü Tekçarık Mahallesi sakinlerinden 36 yaşındaki Metin Türk, su ihtiyaçlarını karşıladıkları çeşmenin çok az aktığını, dolup taşan olukların boş kaldığını, su ihtiyaçlarını Örencik mevkiindeki çeşmeden karşıladıklarını belirterek," Bölgede bu kadar aşırı bir kuraklığa şahit olmadık. su konusundaki sıkıntı yağmur yağmaması nedeniyle daha da artacak. Yaşanan kuraklıktan tedirgin oluyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.