Kültür, sanat ve eğitimin merkezi Canik

Kültür, sanat ve eğitimin merkezi Canik

Canik, belediye tarafından hayata geçirilen yatırımlarla adeta kültür, sanat ve eğitimin merkezi haline geldi. Başkan Osman Genç, Canik’te uyguladığımız örnek projelerle fiziki dönüşümün yanında kültür, sanat ve eğitimde de dönüşüm sağladıklarını söyledi.

A+A-

Çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik onlarca projenin hayata geçirildiği Canik’te, kültürden sanata eğitimden spora bir çok tesis, ilçeyi kültür sanat ve eğitim merkezine dönüştürdü.

İnsanların kendilerini özel hissedeceği tesisler yaptıklarını belirten Başkan Osman Genç, “Mevlana Kültür, Eğitim ve Yaşam Merkezi, kadınların hizmetindeki Şehit Sevgi Yeşilyurt 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, hanım konakları, gençler için Gençlik Merkezi, çocuklar için Akıl Küpü Etüt Merkezi, çok amaçlı salon, Kariyer Gelişim Merkezi gibi kültür ve eğitim merkezleri ile 7’den 77’ye herkese hitap ediyor. Kültür ve eğitim merkezlerini ilçemizin dört bir köşesinde görmek mümkün” dedi.

 

‘GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİ’

Canik Kültür Merkezi ve Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nin Canik ve Samsunluların etkin bir şekilde yararlanabildiği tesisler olduğuna işaret eden Genç, “Geleceğimizin güvencesi, yarınlarımızın emanetçileri olan evlatlarımızın, modern çağın ve teknolojinin gerektirdiği şekilde bir bilgi birikimi ile donatılmaları ve eğitilmeleri amacı ile inşa ettiğimiz kültür, eğitim ve spor merkezlerimiz, gençlerimizin dinamik fikirlerini ortaya çıkardıkları, geleceğe hazırlandıkları mekanlar. Geleceğin yöneticileri, işadamları, doktorları, öğretmenleri olacak olan gençlerimiz her zaman önceliğimiz olmuştur” diye konuştu.

 

‘EĞİTİM DENİLİNCE CANİK AKLA GELİYOR’

Eğitim ve kültür denilince Canik'in akla geldiğini ifade eden Başkan Genç, "Karadeniz'in en başarılı belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz onlarca projenin altına en güzel tesiri bırakacak olanlar kültür, sanat ve eğitime yaptığımız yatırımlardır. Bir şehre güzel ve modern binaların yapılmasından daha önemli şeyler vardır. Asıl önemli olan o binalara ruh verebilmek, onları kültürle ve sanatla buluşturabilmek. Bizler bu yönde yoğun mesai harcıyoruz. Canik'i kültür ve eğitim merkezi yapma konusunda önemli çalışmalar yaptık. İlçemiz belediyemizin yaptığı tesislerin yanında anaokulundan üniversiteye eğitimin her kademesine sahiptir. Canik artık kültür ve eğitim merkezidir" şeklinde konuştu.

kultur,-sanat-ve-egitimin-merkezi-canik-1.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.