Kültür Evi ve Mera Açılışı Yapıldı

Kültür Evi ve Mera Açılışı Yapıldı

Bafra İlçe Kaymakamlığı tarafından mahallelerde eğitimin seviyesini yükseltmek için başlatılan çalışmalar kapsamında açılan Kültür Evi`ne bir yenisi eklendi.

A+A-

Bafra Kaymakamlığı tarafından başlatılan proje kapsamında yeni mahalle olan yerleşim yerlerinde bulunan öğrencilerin eğitim seviyelerini yükseltmek için kültü evleri açılıyor. Yakıntaş Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kültür Evi açılışına Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu, MHP Eski İlçe Başkanı Hüseyin Acar, mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesi konuşan Yakıntaş Mahalle Muhtarı İsmail Çelebi " Kültür Evi’nin açılmasındaki desteklerinden dolayı Kaymakam Halis Arslan’a teşekkür etti. Kaymakamımız buraya 30 sefer geldi ben 56 yaşındayım böyle Kaymakam görmedim" dedi. Öğrenciler adına konuşan ortaokul öğrencisi Aybüke Ceylan " Kültür Evimiz sayesinde ders çalışacağız, kitap okuyacağız, satranç oynayacağız Mahallem artık daha güzel sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum" dedi. Kaymakam Halis Arslan da yaptığı konuşmada, “En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Eğitim insanlarımıza yapılan, çocuklarımıza yapılan en büyük yatırımdır. Buradaki yer de bir eğitim yatırımıdır. Buradaki çocuklarımız akşamları boştaydı. Herkes kendi evinde tek başına ders çalışıyordu. Şimdi grup halinde danışarak, etkileşerek, yarışarak ve hatta tatlı bir rekabete girerek dolayısıyla burada güzel bir etkileşim, iletişim olacak. Bu tür yerler çok önemlidir. dedi" Kültür evinin açılışının akabinde çocuk oyun parkını da hizmete sunan Kaymakam Halis Arslan, buradan da Yakıntaş Mahallesi merasına hareket ederek mera açılışını da yaptı. Mera açılışında konuşan  Arslan, Bu inekler burada otlayan Küçük baş hayvanlar inşallah 1 lt süt veriyorsa 2 lt verecek dedi. Açılış programı yapılan ikramlarla son buldu.

kultur-evi-1.jpgkultur-evi-2.jpgkultur-evi-3.jpgkultur-evi-4.jpgkultur-evi-5.jpgkultur-evi-6.jpgkultur-7.jpgkultur-8.jpgkultur-9.jpgkultur-10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.