''Küçük Esnafın Gözü Kulağı Olması Gerekenler Neden Tepki Vermezler''

''Küçük Esnafın Gözü Kulağı Olması Gerekenler Neden Tepki Vermezler''

Mhp Bafra Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Bafra’da Ulusal Marketlerle Mücadele Başlattı.

A+A-

Bafra Belediye Meclisi, Başkan Şahin, Başkanlığında Ocak Ayı Toplantısını Ali Kale Turustik Tesislerinde gerçekleştirdi.

Meclisde Konuşma yapan MHP Bafra Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Ulusal Market sorununu gündeme getirdi.

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Gün geçtikçe Bafra’da sayısı artan ulusal marketler hakkında konuşan Aytünür, ulusal marketlerin haksız rekabet oluşturduğunu belirterek ilçe merkezinden uzak bir yere açılmaları,şartları ağırlıştırma, Önlenemiyorsa ruhsat harçlarını yükseltmeleri konusunda Meclise uyarılarda bulundu.

ESNAF ŞİKAYETÇİ

Bafra’da bulunan Esnafların şikayetleri doğrultusunda Meclisde gündeme getirdiğini belirten Aytünür, “İlçemizde zincir market olarak adlandırdığımız süpermarketlerin giderek artması diğer işletmelerin işlerini devam ettirmesinde güçlük çekmesine, ekonomik olarak rekabet etmesinin ortadan kalkmasına, küçük ve orta ölçekli işletmelerin tamamını olumsuz etkilemesine sebebiyet vermektedir.

BAFRA’DA 40’a YAKIN ULUSAL MARKET VAR

Zincir marketler sadece bakkalları değil, kasaplar, ayakkabıcılar, beyaz eşya dükkanları, kırtasiyeler ve birçok küçük esnafı etkilemektedir. İlçemizde zincir süpermarket olarak 40 yakın market bulunduğu bu sayının ilçemizde giderek artabileceğinden yola çıkarak ilçemiz Belediye Meclisimiz tarafından market zincirlerinin açılmasında ilçe nüfusunun ve marketler arası mesafe gibi konularda kriter ve kısıtlamaların getirilerek mevcut esnafımızın korunmasına yönelik çalışmaların MHP Olarak yapılmasını talep etmekteyiz.” Dedi.Aytünür Sözlerine, Esnaf Odası, Ticaret Odası sessizliğe büründü. Küçük esnafın sesi, gözü ve kulağı olması gereken Odaların bugüne kadar bir tepki açıklaması yapmamış olması, kafaları karıştırdı. Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum