Köylüler Dede mirası için yürüdü

Köylüler Dede mirası için yürüdü

Bafra ilçesinde Büyükşehir Yasası ile Bafra Belediyesi mülkiyetine geçen 12 mahallede bulunan tüzel kişiliğe ait arazilerin ihale yolu ile satışa çıkarılmasına karşı çıkan vatandaşlar, eylem yürüyüşü için bir araya geldi.

A+A-

Bafra`da  yapılan yürüyüşe Dedeli Mahallesi Muhtarı Naci Arslan, İkiztepe Muhtarı Necati Coşkun, Yağmurca Mahallesi Muhtarı Salih Karataş, Sürmeli Mahallesi Muhtarı Cengiz Tan, , Sulaş Mahallesi Muhtar Vekili Bahattin Demir ve Dedeli Mahallesi sakinleri katıldı. Asmaçam, Dedeli, İkiztepe, Esençay, Evrenuşağı, Hacıoğlu, Mardar, Sahilkent, Sürmeli, Şeyhulaş, Yağmurca mahallelerinin tüzel kişiliğine ait toplam 305 bin 465 metrekarelik tapulu arazinin satılmasına karşı çıkan vatandaşlar, ihale bedellerinin çok yüksel olduğunu belirterek, buraların uygun fiyatlarla kendilerine verilmesini istedi.

 

Dedeli Mahallesi Derneği Başkanı Ömer Özen yaptığı konuşmada “Bahsi geçen yerler bizim için çok önemli. Dedelerimizden, atalarımızdan buraları miras aldık. Onlar o toprağın çamuruyla ekmek kazandılar, bizlere bıraktılar, bizler de torunlarımıza bırakacağız. Buralar bizim ekmek soframız, buralar bizim için çok önemli. Bu yerler varsa biz varız, bu yerler yoksa bizler de yokuz. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerden bir netice alamadık. Buraların ihaleye çıkacağını bile rasgele öğrendik” dedi.

 

İhale Hakkında Bilgi

 

“6360 sayılı Büyükşehir Yasası’na göre köy tüzel kişilikleri kalkmasıyla, köy tüzel kişiliklerine ait arazilerin tapuları Bafra Belediyesi’ne geçti. Bafra Belediyesi öncelikli olarak 12 köydeki toplam 305 bin 465 metrekarelik arazileri ihale yolu ile satışa çıkardı. Bu araziler 5 Şubat 2016 tarihinde Bafra Belediye Başkanlık makamında kapalı teklif usulü artırma ile satışı yapılacak. Bafra Belediyesi 12 mahalledeki arazilerin satışından 3 milyon 409 bin lira gelir elde etmeyi hedefliyor. En büyük gelir de Dedeli Mahallesi’nde 126 bin 395 metrekarelik arazinin tahmini bedeli 1 milyon 643 bin lira olarak belirlendi.”

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner de yaptığı konuşmada, “Huzursuzluk olmaması şartıyla herkesin kendi arazisini pazarlık usulü ile anlaşarak almasını diliyorum” ifadesini kullandı. 
Vatandaşlar, basın açıklamasının ardından Kent Meydanı’ndaki Atatürk büstü önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak dağıldı. 

dedeli.jpg

-dedeli-7.jpgdedeli-2.jpgdedeli-3.jpgdedeli-4.jpgdedeli-5.jpgdedeli-8.jpgdedeli-10.jpgdedeli-6.jpgdedeli-3-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.