KÖYE MÜZE AÇIYORLAR

KÖYE MÜZE AÇIYORLAR

Bafrada ilklerin öncüsü olan Gökçeağaç köyü bir ilke daha imza atıyor; ve köyde müze açılıyor.

A+A-

Köyümüzde 5 yıldır eğitime kapalı olan ve kullanılmadığı için harap hale gelen okul binası yapılan protokol ile derneğimizce köylümüzün yararlanacağı sosyal ve kültürel çalışmalarda kullanılmak üzere devralınmıştı. Bu kapsamda derneğimiz GÖKDER tarafından binanın kullanılır hale getirilmesi için tadilat çalışmalarına başlandı.

Bina hem dernek yönetim binası hem de orta karadenizin ilk köy müzesi olarak hizmet verecek binada ayrıca köy için bir toplantı salonu yer alacak. Bahçesine ise bir voleybol bir de basketbol sahası yapılacak böylece gençlerimizin ve köylülerimizin boş vakitlerini sportif faaliyetlerle değerlendirmeleri sağlanacak. Ayrıca bahçesinde köylülerimizin yaz aylarında düğün ve mevlütlerini yapabilecekleri ortam da oluşturulacak

1957 yılında yapılmış olan binada sürdürülen tadilat kapsamında eski elektrik sistemi tümden sökülüp yenilendi. Çatlayan duvarlar sıvanarak boya ve badanası yapılıyor. Eskiyen ve çürüyen taban ve tavan döşemeleri değiştiriliyor. Kırılmış kiremitler ve çatlaklar yüzünden akan çatı elden geçirildi. Çalı ve dikenlerle  adeta ormana dönen bahçede ki ağaçlar budandı. Bahçe aydınlatma ışıklarının ve spor alanlarının yapımına ise önümüz hafta başlanacak. Müze raflarının ve alarm sisteminin kurulumu ise gelecek hafta yapılacak.

Binanın 27 Ekim 2012 Cumartesi resmi törenle açılması planlanıyor ve tadilat işlerinin o tarihe bitirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.