Köyde Öğretmen olmak zordur

Köyde Öğretmen olmak zordur

Alaçam ilçesi Umutlu köyünde öğretmenlik yapan Rezzan Gül Dağdelen,köyde öğretmen olmanın zorluklarını ve güzelliklerini anlattı.

A+A-

Öğretmenlik hayatına Sivas'ın bir köyünde başlayan 7 yıllık öğretmen Rezzan Gül Dağdelen, 2 yıldır Samsun'un Alaçam ilçesi Umutlu Mahallesi'nde öğretmenlik yapıyor. Birleştirilmiş tek sınıftan oluşan okulda 5 birinci sınıf, 5 ikinci sınıf, 5 üçüncü sınıf, 4 tane de dördüncü sınıf öğrencisi olmak üzere 19 öğrenci var. Her gün Alaçam ilçesinden 35 kilometre mesafe katederek okula gelen Dağdelen, köy okulunun bir öğretmene farklı tecrübeler yaşattığını ifade etti. Köy okulunda öğretmen olmanın çok farklı bir duygu olduğunu söyleyen Dağdelen, köy okulunda bir öğretmenin farklı kimliklere büründüğünü belirtti. Birleştirilmiş sınıflarda farklı dersleri aynı anda anlattığını belirten Dağdelen, 4 dakikalık dersi 4'e böldüğünü söyledi.

ONLARI ÇOK SEVİYORUM
Köy okulunda öğretmen olanın nasıl bir tecrübe olduğunu aktaran Dağdelen, "İnsani vasıflarımızın ne olduğunu burada görüyoruz. Burada öğretmenliğin dışında anne oluyoruz. Yeri geliyor bir anne, baba, yeri geliyor okulun hizmetlisi oluyoruz. Bana belki çok fazla saygı kurallarıyla hitap etmiyorlar, belki senli benli konuşuyorlar ama onlardaki o doğallığı gördükten sonra bunların fazla bir önemi kalmıyor. Öğrencilerimle güzel bir ilişkimiz var. Onları çok seviyorum. Okula 35 kilometrelik mesafeden geliyorum. Evde bir çocuğumu bırakıyorum ama buna rağmen buraya geldiğim zaman dışarıyla bağlantımı kesip öğrencilerime odaklanarak bir günümü nasıl doya doya geçiririm onu düşünüyorum. Burası birleştirilmiş sınıf, 1'den 4'e kadar her öğrenciyle aynı anda iletişim kurmanız gerekiyor. Birinci sınıftaki bir öğrenciye ders anlatırken, dördüncü sınıftaki öğrenciyle de ilgilenmeniz gerekiyor. 40 dakikayı 4'e bölüyorum. Sivasın bir köyünde de öğretmenlik yaptım. Fakat orası birleştirilmiş sınıf değildi. Burada sınıftaki öğretmen çok farklı kimliklere bürünmesi gerekiyor. Bir yandan hayat bilgisi anlatıyorum, diğer bir yandan sosyal bilgiler anlatıyorum. O bakımdan burası daha fazla deneyim kazandığım bir yer. Burada öğrendiğim şeyler gelecek adına dersler çıkarmamı sağlayacaktır" dedi.

alacam-umutlu-koyu-ogretmeni-rezzn-hanim.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.