Konut Fiyatlarının Yükselmesine Vatandaştan Tepki !

Konut Fiyatlarının Yükselmesine Vatandaştan Tepki !

Koronavirüs salgınından sonra emlak piyasasını harekete geçirmek için sıfır ve ikinci el konutlara yönelik uygun faizli kredilerin başlamasının ardından düşen faizlere rağmen konut fiyatlarındaki artış vatandaşın tepkisine neden oldu.

A+A-

En düşük konut kredisi oranlarının yürürlüğe girmesinin ardından bazı fırsatçılar ev fiyatlarını arttırması hem konut alacak olanları hem de emlakçıları isyan ettirdi. Orta düzeyde gelir sahibi olan vatandaşlar faizlerin düşmesiyle ev sahibi olmayı hedeflerken artan konut fiyatlarından dolayı isyan etti.

Konut kredilerinin faiz oranları 1 yıl geri ödemesiz el değişmemiş sıfır konutlarda yüzde 0.64, ikinci elde yüzde 0.74 olarak açıklandı. Üç büyük şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de sıfır konut alımları için kredi limiti 750 bin TL olarak belirlenirken, diğer illerde bu limit 500 bin TL olarak belirlendi. 750 bin TL ye kadar alınacak olan konutlarda yüzde 10'a indirilen peşinat ödemeleri 1 yıl sonradan başlayacak kredi taksit ödemeleri ile ana faiz ödemelerinde avantajlı dönem yaşanması bekleniyor.

Ekonomik anlamda zor durumda olan, gerçekten konut almak için destek ihtiyacı duyan vatandaşlar için özel yapılmış konut kredi faiz oranlarındaki indirim olumlu karşılandı. 180 aya yayılarak ve ilk bir yıl ödemesiz konut almak isteyen tüketiciler büyük ölçüde konut alımına rağbet gösterdi. 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.