Kombinin bakımına gitti, içinden ölü kuş çıktı

Kombinin bakımına gitti, içinden ölü kuş çıktı

Samsun’un Bafra ilçesinde Kombi bakım servis ustası 19 Mayıs İlçesinde  bir müşterinin Doğalgaz Kombisinin arızasına ve bakımına gitti içinden çıkana kendi bile şaşırdı kaldı.

A+A-

Bafra'da yaklaşık 20 yıldır Doğalgaz Servis Ustası olan Kenan Tulum, Bafra'ya 14 kilometre mesafe yer alan 19 Mayıs Cumhuriyet Mahallesi İsmet İnönü Caddesinde bir müşterisinin Doğalgaz Kombisinin bakımına gittiğinde aklına gelmeyecek bir olayla karşılaştığını belirtti.

Müşterisinin şikayeti ise Doğalgaz Kombisinin çalışmadığını arıza olduğunu belirten Tulum, daha sonra Kombinin hem arızasını öğrenmek hem de bakımını yapmak için söktüklerini söyledi. Arızalı ve bakım için söktükleri Doğalgaz Kombisinin içinde Kumru adı verilen bir kuş türünün kabloların arasında çarpılıp öldüğünü söyledi.

Kombinin bakımına gitti, içinden ölü kuş çıktı

İLK DEFA BAŞIMIZA GELİYOR

İşlerinin gereği bu gibi durumlarla karşılaştıklarını anlatan Tulum, Geçen yılda bir müşterimizin bulaşık makinesinin içinden 14 yavrusuyla beraber geme büyük fare çıktığını söyledi. Bu sene de kombinin içinden kumru kuşu çıktığını aktardı.

ÖLÜ KUŞ FACİAYA YOL AÇABİLİRDİ

Usta Kenan Tulum, Kombinin içinde ölen kuş kombinin içerisine büyük bir hasar oluşturabilir hatta kombinin patlamasına kadar sebebiyet verebilirdi. Müşterimiz bizi aradığında kombisinin arızalı ve bakımının yapılmasını talep etti. Bizde talep üzerine geldiğimizde arızası nereden kaynaklandığını tespit etmeye başladık. Kombisini açtığımızda ise kombinin içerisinde çarpılarak ölen bir kumru kuşunu gördük.

Kombinin bakımına gitti, içinden ölü kuş çıktı

KOMBİ BAKIMLARI ÖNEMLİ

Kombi bakımlarının önemli olduğunu da aktaran Tulum, bu sebepten dolayı 6 ay 1 yıl en fazla 2 yıl içerisinde muhakkak kombilerin kendi servislerine bakımlarını yaptırmaları gerektiğini aktardı.

Ayrıca Tulum, Doğalgaz Kombilerini genellikle açık balkonlarda yer aldığını bu sebeple özellikle kuşlar için yuva olarak kullanmak için seçtikleri yer olabiliyor. Güvercin, Kumru ve kuş türleri bu tür dışarda muhafazalı olmayan açık olan Doğalgaz Kombilerine yuva yapmak için girebiliyorlar, dışarda kombisi olanlar bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor, çünkü doğalgazın kombinin şakası olmaz dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.