KOLAY’DA PİLAV GÜNÜ

KOLAY’DA PİLAV GÜNÜ

Bafra ilçesine bağlı Kolay beldesinde 6. geleneksel pilav günü düzenlendi.

A+A-

EÜŞ Altınkaya HES Gençlik ve Spor Derneği tarafından düzenlenen Pilav gününe Bafra ve çevre ilçelerden gelen davetliler, gönüllerince eğlenerek piknik yaptı. Düzenlenen penaltı yarışması, yemek yeme yarışı ve çuval yarışı büyük ilgi görürken, birbirinden ilginç görüntülere sahne oldu.Gün boyunca müzik eşliğinde horon çeken davetliler, güzel bir gün geçirmenin tadını çıkarttılar.
Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, "Şenliğin anlamı insanların bir birini daha iyi tanımaları, Kolay’ımızın tanıtımına da faydasının olması. Kolay Belediyesi olarak bu şenliklere katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bunun yanında Kolay, 2011 yılında Turizm Beldesi olarak ilan edildi. Kolay artık turizm merkezidir. Turizmle ilgili yapılacak yatırımlar bellidir. Yapılacak olan yatırımlarda artı iş adamlarımıza büyük imkanlar var. Gelecek olan yatırımcılara belediye olarak elimizden gelen ne varsa onu yapmaya çalışacağız. Kolay beldemiz teşvik bölgesi olarak da belirlendi.Gelecek olan yatırımcılar bu teşviklerden de faydalanabilir. Kalacak güzel bir otel, gölde gezinti teknesi, bungalov evler gibi şeylere ihtiyacımız var. Bunları yapmamız belediye olarak mümkün değil. Buraya yatırımcı bekliyoruz. İş adamlarımızı buraya davet ediyoruz. Gelsinler, görsünler, cennet köşesi Kolay’da bu yatırımlarını yapacaklarına inanıyorum. Biz Kolay’a yatırımcı bekliyoruz. Neyzen Teyfik ile ilgili her yıl edebiyatçılarımızla birlikte şairlerimizle birlikte, hiciv ustalarıyla birlikte her yıl Kolay’da kutlamalar yapacağız. Neyzen Teyfik’in Kolaylı olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Apara şelalelerimizle Asar Kaya mezarlarımızla, baraj göllerimizle Kolay’ı, Bafra’yı turizme kazandırmak istiyoruz"dedi.
Etkinlik yapılan çeşitli eğlencelerle son buldu. Etkinliğe Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Belde Belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.