KIZILRMAK DELTASINA EKOLOJİK YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

KIZILRMAK DELTASI'NA EKOLOJİK YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Kulübü tarafından Kızılırmak Deltası'na "Ekolojik Yürüyüş" düzenlendi.

A+A-

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin saklı güzelliklerini, ekolojik yaşam döngüsünü insanlara daha iyi tanıtabilmek ve aktarabilmek amacıyla OMÜ Ekolojik Yaşam Kulübü tarafından "Ekolojik Yürüyüş" etkinliğine eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Doç.Dr. Ali Kemal Ayan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Kulübü üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ekolojik Yaşam Kulübü üyesi Tanju Subaşı yaptığı konuşmada, "2002 Yılında Doç.Dr. Ali Kemal Ayan ve biz bir avuç gönüllü öğrenci tarafından Ekolojik yaşam bilincinin anlaşılması ve kavranması amacıyla kurulmuştur. Kulübümüz gerek Samsun'da gerekse Bafra'da faaliyet gösteriyoruz. Bizler Ekolojik yaşam kulübü olarak birçok sivil insiyatifle beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Amacımız her zaman insanlara doğayı sevdirmek oldu. Bugün burada yapacağımız bisiklet
etkinliğiyle amacımız Kızılırmak Deltasını tanıtmak, Bafra'yı insanlara tanıtmak ve sevdirmek. Bugün burayı hiç görmeyen arkadaşlarımızın bu doğaya ellemelerini, koklamalarını istedik. O yüzden etkinliğimiz ziyaretçi merkezinden başlayacak Kızılırmak Deltası boyunca devam edecek Su Basar ormanlarında son bulacak" dedi. 
Samsun Devlet Opera Balosu tarafından verilen konseri izleyen konuklar, yağmurun azizliğine uğradı. Şiddetli yağmur nedeniyle kapalı alana geçen davetliler konseri bura izledi. Kızılırmak Deltası Kuş Gözlem Evi'nden yağmur altında yürüyüşe bisikletlerle katılanlar, belediye başkanının başlatmasıyla Su Basar Ormanı'na kadar pedal çevirdiler. 

20120422a220410f_03.jpg20120422a220410f_05.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.