Kızılırmak Sedde Projesi Basına Tanıtıldı

Kızılırmak Sedde Projesi Basına Tanıtıldı

Kızılırmak Seddesi Projesi Bafra'nın Çehresini Değiştirecek

A+A-

Bafra Tarihi Adımlardan Birini Atıyor.  bir yılı aşkın süredir devam eden Sedde Projesinin hazırlıkları Bafra öğretmenevinde detaylı sunumu yapıldı.

Kızılırmak Sedde Projesi için geçtiğimiz günlerde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ıslah projesinin 12.5 milyon TL karşılığında ihalesi yapılarak dev bir adım atılmıştı.

Bugünde bir yılı aşkın süredir devam eden Sedde Projesinin hazırlıkları Bafra öğretmenevinde detaylı sunum İle Basına tanıtıldı.

Sunumu KTÜ Mimarlık Bölüm başkanı Prof.Dr.Mustafa Var yaptı.

Projede: Yürüyüş ve bisiklet yolları,otel,Kanal Gölet,Spor alanları,Kafetaryalar,Mesire alanları,Anfi Tiyatro,Fuar alanı,Çocuk Oyun alanları,Mesire yerleri,Havuzlar ve su oyunları,Otopark alanları,Tarihi Bafra evleri,Dinlenme Alanları,Şifalı Bitkiler alanları,Bahçeler,gibi sosyal, sportif kültürel alanlar yer alacak.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin sunumdan önce ve sonrası yaptığı açıklamalarda, " Öncelikle Bakanlarımıza, milletvekillerimize, hükümetimize,DSİ Genel Müdürlüğü ve Karayolları Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

Şahin ;Toplumun Beklentilerine cevap vermek acısından da yıllardır ve görevde olduğum sürede de hep düşündüm. Projede, Kızılırmak'ı nasıl ıslah ederiz ırmaktan Bafralılar nasıl faydalanabilirler bu beni hep rahatsız ediyordu. Göreve geldiğim günden bu güne kadar bunu düşünür olmuştum. bu projeyi Prof. Dr .Mustafa Var beyle paylaşarak gündeme getirdik. Bizim amacımız burada ırmak seddesi ile iç kısımdaki projeyi birleştirerek Bafra'da bir yaşam alanı oluşturmaktı.

Türkiye'nin en uzun kemerli köprüsü

Şahin;Türkiye'nin en uzun kemerli köprüsü olan Çetinkaya köprümüz restore edilecek, Seddenin Islahı içinde 1.5 milyon liralık ihale yapıldı. Bizde 1 yıldır proje çalışmamızı yürütüyoruz. Bafralı Büyüğümüz Yakup ağabeyimizin oğlu Bafralı hemşerimiz Prof. Dr .Mustafa Var hocamız  çalışmalarını yaptı. Bize de bugün sunumunu yapacak. İnşallah bu projeye başlayacak ve hayata geçireceğiz. Amacımız Bafra'nın denizle buluşmasına ilk adımları atmaktır. Ayrıca 880 dönümlük alanı bulunan Şevket Aşcı Turizm Fakültemizin içinde de 200 dönümlük botanik bahçe oluşturacağız.
 Kısacası Sedde boyu da  bir yaşam ve Turizm merkezi haline gelecektir dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.