KIZILIRMAK DELTASI’NDA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

KIZILIRMAK DELTASI’NDA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Bafra ilçesinde Dünya Çevre Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

A+A-

Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde düzenlenen etkinliğe Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Emin Karaman, Çevre Şehircilik Samsun İl Müdürü Sedat Kurnaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kemal Ayan, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, belde belediye başkanları, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde düzenlenen etkinliğe katılan davetlilere, ızgara tavuk ve köfte ikram edildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Çevre ve Şehircilik Samsun İl Müdürü Sedat Kurnaz, 1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan kararla 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası olarak kutlandığını hatırlattı. Kurnaz, “Bu hafta toprağı, suyu, havasıyla üzerinde yaşadığımız çevrenin haftasıdır” dedi.
Kaymakam Ali Katırcı, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Bafra Kaymakamlığı böyle bir etkinliğe olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Vali Vekili Hasan Özhan, yaptığı konuşmada, “Çevreyle ilgili hassasiyetlerin en yüksek noktasına ulaştığı bir dönem geçiyoruz. Çevreyle ilgili bilim insanları, çevreyle duyarlı insanların feryatları arşı alayı geçti ama maalesef kayıtsızlık dünyanın tüm ülkelerinde mevcuttur. Son on yıldır mevsimlere baktığımızda mevsimler birbirine girdi. Eskiden bu dört mevsim arasında geçişler vardı. Kışlar yaşanırdı, bahar ayı yaşanırdı. Şimdi aylar birbirine girdi. Gözle görünür bir değişim var ama buna rağmen tedbir almaya geldiği zaman hiçbir ülke yanaşmıyor. Bu kişisel menfaatler, devletler arası menfaatler maalesef hepimizin gözünü kör etti. Enerji açıkları da bu açığın kapanması lazım. Bu sadece doğayla barışık bir takım enerji üretmeyle olmuyor. Rüzgar enerjisiyle elde edilen elektrik enerjisi yeterli değil. Hidroelektrik diyoruz, bugüne kadar 2 bin civarında biten devam eden veya lisansa bağlamış 2 bin hidroelektrik santral var. Bir hidroelektrik proje o çevrenin tahribatı demek, ekolojik dengenin bozulması demek. Ama bu enerjiyi hidroelektrikten almasak nükleer santral deniyor, o da kütü. ‘Yok, kömürden alalım’ deniyor, o diğerinden kötü. Böyle bir kısır döngü içerisinde dünya maalesef bir noktada buluşamadı” dedi.
Konuşmaların ardından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin tanıtıcı sunumuyla etkinlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.