Kızılay Bafra Şubesinden Halep’e Yardım

Kızılay Bafra Şubesinden Halep’e Yardım

Türk Kızılay’ı Bafra Şubesi, sivil katliamlarıyla insanlık dramı yaşayan Halep halkına insani yardım ulaştırmak için yola çıktı.

A+A-

Suriye’nin Halep kentinde insanlık dramı yanıyor. Halkı hedef alan saldırılarda sağ kalmayı başaran siviller ise açlıkla mücadele ediyor. Yıkıntıların arasında hayatta kalma mücadelesi veren siviller için Türk Kızılay’ı Bafra Şubesi bağışçıların desteği ile 2 Tır 52 ton dolusu yardım bugün saat 17,30’da düzenlenen tören ile yola çıktı.

 

Yardımların hazırlanması ve Halep’e ulaştırılması için ekiplerle birlikte çalışan Türk Kızılay’ı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, “Tüm dünyanın gözü önünde büyük bir kıyım yaşanıyor. Her gün öldürülen sivillerin,  özellikle çocukların görüntülerinin dünyayı ayağa kaldırması gerekirken maalesef dünya devletlerinden hala etkili bir tepki gelmiyor. 

Türk Kızılay’ı olarak dünyanın neresinde olursa olsun yardıma ihtiyacı olanlara yardıma koşmaya devam ediyoruz. Bafra şubesi olarak, değerli bağışçılarımızın destekleriyle tır gıda ve kıyafet hazırladık. Hayatta kalanların açlıktan ölmemesi için temel gıda malzemelerine ihtiyaçları var. Farklı yardımlar için de hazırlıklarımız devam ediyor. Dünyaya huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi için dua ediyoruz,” dedi.

kizilay-bafra-subesinden-halep’e-yardim.jpegkizilay-bafra-subesinden-halep’e-yardim-001.jpegkizilay-bafra-subesinden-halep’e-yardim-002.jpegkizilay-bafra-subesinden-halep’e-yardim-003.jpegkizilay-bafra-subesinden-halep’e-yardim-004.jpeg

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.