Kıyma, Çamgölü Yakakent'in dışa açılan yüzü olacak

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, “Çamgölü Mesire Alanı iki cumhurbaşkanına ev sahipliği yapmış bir doğa harikasıdır”

A+A-

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, hayata geçirecekleri projelerden birisi olan Çamgölü Mesire Alanı ile ilgili çalışmaları Kader Ölmez’e anlattı.

“YAKAKENT’İMİZİN DIŞA AÇILAN YÜZÜ OLACAK”

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunurken Karadeniz için büyük önem arz eden ve 29 yıllığına Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kiraladıkları Çamgölü Mesire Alana,ı ile ilgili olarak,  “2014’ten bu yana sürekli anlatmaya çalıştığım bu alan yani Çamgölü Mesire Alanı Yakakent’imizin dışa açılan yüzü olacak. Çamgölü’ nün Samsun’umuzda değeri bambaşka. Bugün Samsun’da bizim kuşakta olan ya da bizden birkaç yaş daha büyük olan her hangi birisine Çamgölü’nü sorsanız bilmeyen yoktur. Orta yaştaki insanlarımızın ise unutmaya yüz tuttuğu bir yerdir. Geçmişte burası orman ve dinlenme tesisi iken, milli parklar üzerinden bir işletmeciye ihale ediliyor, işletmeci geçmişteki itibarını farklı kullanarak, amacı dışında kullanarak burayı mahvediyor. Biz burayı, 3 yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 29 yıllığına 500 dönüm alan olarak Yakakent Belediyesi olarak devir aldık. Devirden sonra buranın gelişim planını hazırlattık, vaziyet planını hazırlattık ve hepsini bakanlığa onaylattık. Bu projenin içinde 50 yataklı tesis olmak üzere 15 tane ise tesisimizin içerisinde evlerimiz olacak. Proje bittiğinde burada neler olacak derseniz, karavan park, çadır park, 3 tane trekking alanı olacak. Burada pikniğini yapmak isteyen yahut kalmak isteyen konaklama tesisine gelip haftanın yorgunluğunu atıp, kendini ve ailesini haftaya tazeleyerek girmek isteyen herkese açık olacak.” Açıklamasında bulundu.

“3 YILDIR PİKNİK ALANI OLARAK KULLANILIYOR”

Çamgölü Mesire Alanı’nın tarihi değeri ve kullanımıyla ilgili açıklamada da bulunan Kıyma, “3 yıldır biz burayı piknik alanı olarak kullanıyoruz ve buraya hafta sonu ortalama bin kişi girip çıkıyor. Geçmişte buranın kuyu kebabı vardı, kuyularımız halen hazırda inşallah bu projeyle hayat bulacak ve Samsun çevresinde kuyu kebabı veren ilk yer olacak. Çamgölü’ müz Karadeniz sahil bandında Kızılçam’ın denizle buluştuğu iki nadide noktadan bir tanesi.”ifadelerini kullandı.

İKİ CUMHURBAŞKANINI AĞIRLAMIŞ BİR YER

Çamgölü’nün geçmişte birçok önemli ismi ağırladığını da belirten Kıyma, “Burası Orman İşletme Müdürlüğü’ndeyken iki cumhurbaşkanını ağırlamış bir yer. Bunlardan birisi Cevdet Sunay birisi ise Kıbrıs Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’tır. Burada misafir olmuşlar ve Samsun’umuza geldiğinde burada konaklamışlar. Geçmişte bu kadar ev sahipliği yapmış doğa harikası yer. Mavisiyle ve yeşiliyle bülbül sesleriyle misafirlerimizi ilerleyen süreçte burada ağırlamak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum