KIRCALI: UTANMADAN MİLLETİMİZE VE GENÇLERE YALAN SÖYLÜYORLAR

KIRCALI: UTANMADAN MİLLETİMİZE VE GENÇLERE YALAN SÖYLÜYORLAR

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı Anayasa değişikliği için “EVET” çalışmalarına Ayvacık ilçesinde devam etti.

A+A-

Kırcalı Ayvacık’ta esnafları ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere hitaben yazdığı mektubu ise gençlere dağıttı. Kırcalı daha sonra Bafra ilçesine geçerek çalışmalara Bafra’da devam etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı yaptığı açıklamada şunları söyledi. Yeni Anayasa ile gençlerimize yönelik önemli bir düzenleme vardır. Milletvekili seçilme yaşı 25’ten 18’e iniyor. 18-19-20-21-22-23-24 yaşlarında ki gençlerimizin milletvekili olma imkanı sağlanıyor. Gençlere siyasette alan açılıyor. Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. Gençlerin bakış açısı daha fazla siyasete yansıyacak. Siyasete hareket gelecek. Gençler erken yaşlarda siyasi tecrübe sahibi olacak.  51 ülkede seçilme yaşı 18'dir. Bizim Gençlerimizi onlardan aşağı görmek gençlerimize haksızlıktır. Hayır cephesini oluşturanlar şimdi gençlerimize de hayır diyor. Gençlerin önünü açmak yerine onların önünde set oluyorlar. Olmadık yalanlar söylüyorlar. 2 yıl milletvekilliği yapıp emekli olup sonrada yatacaklarını söyleyerek onlara büyük haksızlık yapıyorlar. Hiç kimse 2 yılda emekli olamaz. Böyle bir durum yoktur. Sanki seçilen milletvekilinin, milletvekilliği görevinin sona ermesi sonrasında, milletvekili emekli aylığına hak kazandığı düşünülmektedir. Oysaki bir milletvekili de diğer tüm çalışanlar gibi hizmet yılı ve yaş koşuluna tabidir.  En az 2 yıl milletvekili olanlar, milletvekilliğinden ayrıldıktan sonra başka bir işte çalıştıklarında, emeklilik primlerini milletvekili ek göstergesi üzerinden yatırarak, yaş+hizmet koşullarını taşıdığı tarihte, emekli olabilir.  Maddeleriyle kanunu ile açıkça ifade ediyorum. Milletvekilleri de diğer memurlar gibi 2008 yılı Ekim ayından önce Milletvekili seçilmiş iseler 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa; 2008 yılı Ekim ayından önce memurluk, SSK, BAĞ-KUR hizmeti olmayıp, ilk defa Milletvekili olarak seçilip göreve başlamışlarsa 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının ( c ) bendine tabi olmaktadırlar. Nasıl ki, milletvekili olmayan devlet memurları emekli olabilmeleri için Hizmet + Yaş = Emeklilik koşuluna tabi iseler, Milletvekili olan kişiler de aynı şekilde Hizmet + Yaş = Emeklilik koşuluna tabi olmaktadırlar.  Hizmet ve emeklilik yaş grubunu tamamlamayan milletvekiline emekli aylığı bağlanması mümkün değildir. Ne zaman, hizmetini ve emeklilik yaş grubunu tamamlarlarsa o zaman emekli aylığı bağlanabiliyor. Bu açık ve net bir şekilde ortadayken bu bilinmesine rağmen gençler için 2 yılda emekli olacaklar, sonra yatacaklar demek, hem gençlerimize hakarettir, hem de milletimizi utanma duygusuna kapılmadan kandırmaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.