KIRCALI: TOPLUMUMUZU GELECEĞE HAZIRLAYAN KADINLARDIR

KIRCALI: TOPLUMUMUZU GELECEĞE HAZIRLAYAN KADINLARDIR

AK parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla yayınladığı mesajda tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlayarak,

A+A-

 kadınları nezaket, zarafet ve fedakârlığın temsilcileri olarak nitelendirdi. Kırcalı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kadın Kadınlar annemizdir, kız kardeşimizdir, komşumuzdur, mesai arkadaşımız, teyzemiz, halamız, anneannemiz, babaannemiz, okul arkadaşımız, hayat arkadaşımızdır. Kadınlar bütün insanlığa sevgi ve şefkatin mesajıdır. Kadınlar hayatın her alanında nezaket, zarafet ve fedakârlıktır.  Kadın üretendir, çalışandır, emek verendir. Kısacası kadın hayattır. Tarihin tüm süreçlerinde en haklı övgüyü alması gereken en değerli insanlardır. Onların olduğu her yerde mutluluk, huzur ve başarı vardır. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Bu anlamlı günü kutlarken kadınların yaşadığı başta şiddet olmak üzere her türlü ayırımcılığa,  yanlışlığa ve haksızlığa karşı olduğumuzu ve toplum olarak bu konularda yapmamız gereken ciddi mücadeleler olduğunu ifade etmek istiyorum.  Kadının,  insan hakları ve toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi, şiddet ve istismarın ortadan kaldırılması için gerekli mücadeleler hükümetimiz ve Aile ve sosyal politikalar bakanlığımız tarafından kararlılıkla sürdürülmektedir. Bakanlığımız tarafından Şiddete karşı sıfır tolerans anlayışı içerisinde yürütülen tüm çalışmaları bundan sonra da kararlılıkla devam edecektir. Bu anlayışla 2016-2019 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı tüm tarafların işbirliği ve koordinasyonunda hazırlanarak 2016 yılı içerisinde uygulanmaya başlanacaktır.  Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ise şiddetle mücadelede yakın dönemde faaliyete geçmiş önemli kuruluşlarımızdandır. ŞÖNİM’ler şiddetin önlenmesi için koruyucu ve önleyici tedbirler uygulayarak yedi gün yirmi dört saat destek ve izleme hizmetleri vermektedir.   Ailelere yönelik yaygın eğitim programları uygulayarak, çeşitli konularda ailelerin bilinç ve sorun çözme kapasitelerini yükseltmek için bu kapsamda bugüne kadar, “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” ile 283 bin 850 vatandaşımıza,  “Aile Eğitim Programı”kapsamında ise 422 bin 567 vatandaşımıza eğitim verilmiştir. Tüm bu çalışmalar artacaktır. Toplumsal destekle hep beraber bu şiddetin, istismar ve ayırımcılığın önüne geçmek zorundayız. Kısacası kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini tam ve eksiksiz olarak teminini sağlamak, varsa eksiklikleri gidermek öncelikli görevimizdir.  Hep beraber bilmeliyiz ki Kadının nitelik bakımından güçlü olması aileyi de toplumu da daha yukarılara taşıyacak ve yüceltecektir

Ayrıca, ülkemizin kadınları aynı zamanda Anadolu medeniyetinin de kalbi, Çanakkale'nin ve Kurtuluş savaşımızın ruhudur.  Bu vesileyle tüm şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyor; vefakâr şehit annelerimizin ellerinden, yüreklerinden öpüyorum, eşlerini de saygıyla selamlıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.